02-04-2021 2 min. Rinie van Haren

RegioBank gaat lokale betrokkenheid ondersteunen

RegioBank en het Oranje Fonds hebben samen het VoordeBuurt Fonds opgericht. Met dit fonds ondersteunen we initiatieven die de lokale betrokkenheid vergroten. Want een mooiere samenleving begint in de buurt. Heeft u ook een lokaal project waarmee u uw buurt een stukje mooier maakt? En waarvoor u een bijdrage uit het VoordeBuurt Fonds goed zou kunnen gebruiken? Lees dan snel verder en kijk of u een aanvraag kunt doen.

Uitgangspunten

Een project waarbij de lokale betrokkenheid wordt vergroot, moet voldoen aan een aantal voorwaarden om in aanmerking te komen voor een bijdrage.
• Het project richt zich op het vergroten van lokale verbinding en/of leefbaarheid in de buurt.
• Het project heeft een maatschappelijke aanleiding en brengt verschillende doelgroepen met elkaar in contact.
• Het project heeft een duurzaam en terugkerend karakter.
• Het project wordt grotendeels uitgevoerd door vrijwilligers.
• Het project wordt georganiseerd vanuit een nieuwe of bestaande vereniging of stichting.
• De totale begroting voor het project is maximaal € 100.000.
• Een deel van de begroting moet opgehaald worden via het inzamelingsplatform van het VoordeBuurt Fonds.
Voldoet uw project aan deze uitgangspunten? Houd er dan rekening mee dat de toekenning uit het VoordeBuurt Fonds maximaal € 10.000 is.

Inzamelingsplatform VoordeBuurt Fonds

Het inzamelingsplatform van het VoordeBuurt Fonds is een heel handig en professioneel platform om geld in te zamelen en de betrokkenheid in de buurt bij het project te vergroten. Iedereen in het dorp of uit de buurt kan hiermee een steentje bijdragen door geld te doneren of door zelf een actie te starten. Denk aan het organiseren van een sponsoractiviteit of het verkopen van eten of spullen. Via het platform kan de initiatiefnemer ook gemakkelijk berichtjes sturen naar de achterban en zo promotie maken voor het project. Zo blijft iedereen op de hoogte en betrokken.

Meer weten?

Wilt u meer informatie over het VoordeBuurt Fonds? Of wilt u weten of uw project een bijdrage kan aanvragen? Kijk op regiobank.nl/voordebuurtfonds. Of neem contact op met uw Zelfstandig Adviseur van RegioBank.

Van Erp Advies en RegioBank

Zandstraat 76
6658 CW Beneden-Leeuwen
0487-591562


Als eerst op de hoogte?
Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief en je bent als eerst op de hoogte van het laatste nieuws.