10-02-2023 3 min. Rinie van Haren

Reiki

Geschreven door Marianne van Leeuwen

Wat is reiki?

Het woord Reiki beschrijft de vrije doorgang en overdracht van universele levenskrachtenergie. Rei betekent 'universele wijsheid' en Ki betekent 'levenskrachtenergie'. Deze doorgang vindt plaats door middel van zachte handoplegging op de belangrijkste energiepunten op het lichaam.

Deze universele levensenergie is overal om ons heen en is aanwezig in alles wat leeft. Het is de essentiële energie waaruit wij bestaan.

Reiki is een geneeswijze die al eeuwen oud is en die iedereen bewust kan leren toepassen. Het zorgt ervoor dat tekorten aan energie in ons lichaam worden opgelost zodat de natuurlijke balans hersteld wordt.

Aan Reiki is geen religieuze filosofie verbonden, hoewel het is gebaseerd op een spirituele traditie, zoals verderop in het Reiki verhaal wordt beschreven. Dit materiaal is gebaseerd op de Usui Traditie. Dit betekent dat het de overtuigingen en de afstamming volgt van Dr. Mikao Usui, een Japanse leraar, van wie is aangenomen dat hij de grondlegger is van de moderne Reiki beoefening.

Wat kan Reiki doen?

Reiki is een universele, gracieuze en meedogende energie die op vele niveaus kan helen. Terwijl het door het lichaam van de ontvanger stroomt, zal het zijn energiesysteem diep ontspannen, in evenwicht brengen en kalmeren. Maar Reiki kan veel meer doen dan dit.

Al onze energiesystemen zijn met elkaar verbonden, d.w.z. geest, lichaam en ziel; elk van deze systemen is met elkaar verbonden en kan een effect op elkaar hebben. Hieruit volgt dat als een reinigende, helende energie door het lichaam stroomt, het spirituele lichaam en de geest daar ook van zullen profiteren.

Degenen die Reiki hebben ontvangen melden veel veranderingen in hun systeem. Hier zijn enkele van de aandoeningen die de symptomen kunnen verminderen:
⦁ Stress
⦁ Angst
⦁ Slapeloosheid
⦁ Depressie
⦁ Pijn (rug, artritis, gynaecologie, hoofd- en lichaamsletsels)
⦁ Hormonale onevenwichtigheden
⦁ Vermoeidheid
⦁ Trauma, verdriet
⦁ Hoge bloeddruk

Reiki sessie bij:

~ Rouw en Verlies
~ Angst- en stressbeheersing
~ Chronisch ziek

Reiki brengt je energie huishouding in balans en activeert je zelfhelend vermogen. Wil jij je energie weer in balans brengen, langdurige klachten verzachten?
Maak dan eens een afspraak voor een Reiki sessie.

De sessie begint met een heerlijk kopje verse kruidenthee en daarbij spreek je je hulpvraag uit. Met de kruiden, die jij zelf uitkiest, maak je daarna een mooie intentie voor jezelf. Deze intentie, samen met jouw hulpvraag, gaan we ook gebruiken tijdens de sessie. Na de Reiki sessie nemen we samen door wat je gevoeld hebt en hoe deze sessie voor jou was.

De intentie wordt op een mooie krachtkaart geschreven en overgebracht op een Pegdoll (een klein houten poppetje), die je beide mag meenemen naar huis.

Zie ik jou binnenkort?

Warme groet, Marianne

Paramedisch Natuurgeneeskundig Therapeut,
werkzaam volgens de 5 natuurprincipes van de BATC beroepsvereniging:
= energie, prikkeloverdracht, drainage, voeding, psyche =

De diensten die aangeboden worden bestaan uit:
= Therapie, Massage, Voeding, Bewegng, Tekenen =

Gespecialiseerd in "Rouwen bij verlies", “angst- en stress beheersing” en “chronisch ziek”.

Praktijk: Holistic Flow
Bikkelen 2a
6658 AS, Beneden-Leeuwen
W: www.holisticflow.nl
E: holisticflow@outlook.com
T: 06-50280832


Als eerst op de hoogte?
Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief en je bent als eerst op de hoogte van het laatste nieuws.