24-03-2023 3 min. Rinie van Haren

Masseren van huidlinten naar emoties

Geschreven door Marianne van Leeuwen

Hoe vaak heb jij pijnlijke gebieden laten masseren maar ben je niet van de pijn afgekomen? Met als resultaat teleurstelling en ongelukkig omdat je nog steeds dezelfde klachten hebt?

Een Metameric massage is een massage van de huidlinten die er voor zorgt dat de bloedcirculatie verbeterd wordt en pijn over het gehele lichaam wordt verminderd.
Dit kan komen doordat de spanning op het zenuwstelsel niet verlaagd kon worden. Want lukt dit niet, dan is het ook moeilijk om van je pijnklachten af te komen.
Door de rug heen loopt het sympatisch zenuwstelsel. Hier aan vast zitten als het ware “huidlinten”. En deze huidlinten zijn de reflexzones van onze emoties.
Met deze massage kunnen we verschillende pijnklachten in het lichaam aanpakken.

Het lichaam kunnen we namelijk in zijn geheel “verdelen” in 3 zones:
⦁ Zuurstofvoorziening
⦁ Assimilatie (aanpassen)
⦁ Eliminatie (kwijt willen)

Om een indicatie te geven wat er precies wordt bedoeld met de zones, hieronder een korte uitleg over de verdeling van de zones van de rug.

De zone van de zuurstofvoorziening (bovenaan de rug) is het gedeelte waar we de longen en hart in bedelen. In deze zone wordt er gewerkt als er problemen zijn met de ademhaling zoals bijvoorbeeld bij een verkoudheid of een keelontsteking. Eigenlijk alles wat met de luchtwegen te maken heeft. Hierdoor kun je soms ook pijn hebben op de borst zonder dat het een hartaanval is. Maar de pijn voel je wel regelmatig of misschien zelfs wel constant. Met de Metameric massage, ook wel het losmaken van de huid in deze zone, verwijder of verminder je deze pijn of onderdruk je de sensatie (emotie) er van.

Op de zone van de assimilatie (midden van de rug) wordt er gemasseerd als er problemen zijn met de spijsvertering of als er buikklachten. Er zijn heel veel zenuwen (huidlinten) die in deze zone vanuit de wervelkolom vandaan lopen en er kunnen daarom ook veel aandoeningen aangepakt worden die in de buik gebeuren.

Met het masseren van de eliminatiezone (onderaan de rug) kun je heel goed de rugproblemen aanpakken. Het is DE ultieme zone namelijk voor rugpijnproblemen. Met name bij een hernia kan de nerveuze spanning rondom dit gebied verminderen met de Metameric massage. Verder is deze zone ideaal om te masseren bijvoorbeeld bij darm- of menstruatieproblemen.

De Metameric massage kan dus veel doen bij pijnklachten gerelateerd aan jouw eigen emoties. En op deze manier kunnen er heel veel klachten aangepakt worden met een massage over het gehele lichaam. Want ook het hoofd, de nek, de buik, de armen en benen kunnen verdeeld worden door deze 3 zones.

Maar lichamelijke pijn is de enige pijn die behandeld kan worden met de Metameric massage. Verdriet en trauma gaat vaak vast zitten op den duur in je lichaam. Met name als je daar niks mee doet. Deze pijnen gaan dan vaak de overhand krijgen, waardoor er vaak gedacht wordt dat de lichamelijk klachten de oorzaak zijn.
Met de Metameric massage pak je dus ook gelijk jouw verdriet / trauma of pijn aan.

Heb jij wel eens stil gestaan bij jouw lichamelijke klachten waar deze vandaan komen?

Warme groet, Marianne

Paramedisch Natuurgeneeskundig Therapeut,
werkzaam volgens de 5 natuurprincipes van de BATC beroepsvereniging:
= energie, prikkeloverdracht, drainage, voeding, psyche =

De diensten die aangeboden worden bestaan uit:
= Therapie, Massage, Voeding, Bewegng, Tekenen =

Gespecialiseerd in "Rouwen bij verlies", “angst- en stress beheersing” en “chronisch ziek”.

Praktijk: Holistic Flow
Bikkelen 2a
6658 AS, Beneden-Leeuwen
W: www.holisticflow.nl
E: holisticflow@outlook.com
T: 06-50280832


Als eerst op de hoogte?
Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief en je bent als eerst op de hoogte van het laatste nieuws.