08-10-2021 1 min. Rinie van Haren

Rookmelders redden levens

Vanaf 1 juli 2022 verplicht in elke woning

Rookmelders zijn van levensbelang en daarom worden ze vanaf 1 juli 2022 verplicht in elke woning. Samen met Brandweer Gelderland-Zuid leggen we graag uit hoe dit zit.

Werkende rookmelders zijn van levensbelang

Het is van levensbelang om werkende rookmelders in uw woning te hebben. Een brand kan binnen 3 minuten tot levensgevaarlijke situaties leiden. Rookmelders waarschuwen u om op tijd te kunnen vluchten uit uw woning.

Op iedere verdieping een rookmelder

De verplichting van rookmelders houdt in dat op iedere verdieping van uw woning waar een verblijfsruimte aanwezig is, minstens één rookmelder in de vluchtweg geplaatst moet worden. Met een verblijfsruimte bedoelen we kamers zoals een slaapkamer, woonkamer, badkamer, keuken of zolder. In de meeste gevallen moet de rookmelder in de gang of overloop worden opgehangen.

Verantwoordelijkheid

De verantwoordelijkheid om te voldoen aan deze wet ligt bij de eigenaar van de woning. Als u een woning huurt en er nog geen rookmelders in uw woning hangen, dan kunt u hierover contact opnemen met uw verhuurder.

Eenvoudige montage

Ga naar https://rookmelders.nl. Hier vindt u de Rookmelderwijzer en krijgt u advies over hoeveel rookmelders u het beste kunt ophangen en op welke plaats. Ook vindt u hier meer informatie over verschillende soorten rookmelders en het onderhoud hiervan.


Als eerst op de hoogte?
Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief en je bent als eerst op de hoogte van het laatste nieuws.