25-03-2016 2 min. Patrick van Haren

Scholen West Maas en Waal in de ban van Giro

Scholen West Maas en Waal in de ban van Giro

Giro d’Italia in West Maas en Waal!
Promotieteam Giro Gelderland aanwezig bij start bijzonder fietsproject scholieren.

Het grote internationale sportevenement Giro d’Italia komt op zaterdag 7 mei door het land van Maas en Waal! Afgelopen weken hebben alle scholen in onze gemeente een lespakket ontvangen. Zij kunnen hiermee in hun lessen aansluiten bij deze unieke gebeurtenis: once in a lifetime!

Het échte werk met een bijzonder fietsproject.
Natuurlijk moet er ook écht gefietst kunnen worden. Alle scholieren op de fiets in de roze trui! Vanuit het platform Actief Maas en Waal zal er komende weken op elk van de 12 scholen een set fietsen worden opgesteld in een decor van Giro d’Italia. De scholieren, hun leerkrachten, ouders enz. kunnen op de fietsen hún moment pakken. En natuurlijk in de roze trui! Het belang van aandacht voor bewegen wordt op deze manier nog eens op een actuele en geweldig leuke manier onderstreept.

Maas en Waal in Beweging
Het past ook prima in het onlangs opgestarte project Maas en Waal in Beweging. Wethouder sport, Ton de Vree, geeft de officiële start voor dit bijzondere fietsproject op donderdag 31 mrt, om 12.00 uur op het Pax Christi College in Beneden Leeuwen. Deze eerste week staat er ook een soortgelijke fietsopstelling op de basisscholen in Altforst, Appeltern, Maasbommel en Alphen. Te gebruiken voor de groepen 6 t/m 8. De weken daarna volgen alle andere scholen.

Promoteam Giro Gelderland.
Wij zijn er ongelofelijk trots op dat het promoteam van Giro Gelderland bij de start van dit project aanwezig is. Om ongeveer 10.30 uur zal de unieke bus met aanhanger van bijna 10 meter lang en met daarop de 3,5 meter hoge Trophy van Giro d’Italia bij het Pax Christi college en De Leeuwenkuil in Beneden-Leeuwen aanwezig zijn. Een unieke kans voor leerlingen, maar natuurlijk ook voor andere belangstellenden om op de foto te gaan. Om 13.30 uur vertrekt de karavaan weer richting Arnhem.


Als eerst op de hoogte?
Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief en je bent als eerst op de hoogte van het laatste nieuws.