23-08-2013 2 min. Patrick van Haren

Scholieren starten sportief bij Dijkensport.nl

Scholieren starten sportief bij Dijkensport.nl

Scholieren Pax Christi College., basisschool De Leeuwenkuil en OBS De Wijzer starten schooljaar sportief bij DijkenSport.nl
Voor veel scholieren is de eerste week na de zomervakantie een beetje spannend. Een nieuwe groep, docent, school en wellicht ook andere klasgenoten. Het nieuwe schooljaar is misschien ook een beetje spannend vanwege de te verwachten moeilijkere leerstof. Voor PCC-leerlingen wellicht ook vanwege het examenjaar of voor de groepen acht van de basisschool vanwege de Cito-toets.
Maar daarnaast is het belangrijk te denken aan de andere aspecten van een goede ontwikkeling: Beweging, omdat het goed is voor lichaam én geest of gewoon omdat het leuk is. Bovendien blijkt ook uit onderzoek steeds meer dat jongeren die voldoende sporten op school beter presteren.
De Gelderlander Jeugdlopen ( 1 en 3 km) en de Rabo Dikke Banden Race behoren tot de sportieve onderdelen van de 14e editie van DijkenSport.nl en zijn speciaal voor de jeugd. DijkenSport.nl wordt gehouden op 31 augustus en 1 september in Beneden-Leeuwen en is dus een prima gelegenheid om zich als sportieve jongere te laten zien.

Actief Maas en Waal

Leerlingen van De Leeuwenkuil zijn op donderdagmorgen 22 augustus al volop in training voor de hardloopwestrijden voor de jeugd. Foto: Actief Maas en Waal

Op De Wijzer en De Leeuwenkuil worden deze weken speciale loopclinics gegeven door medewerkers van Actief Maas en Waal. De kinderen kunnen op deze manier ‘oefenen’ en onder begeleiding warm lopen voor deelname. Ook de leerlingen van het PCC worden door hun sportdocenten gestimuleerd deel te nemen. Voor hen is er bovendien, de beloning van een 10 op hun puntenlijst voor gymnastiek. Hierbij is de gelopen tijd niet belangrijk maar wel het halen van de eindstreep. Dat is nog eens een goede start op van het nieuwe schooljaar!
Voor scholieren die hardlopen niet zo hun ding vinden is er ook de Rabo Dikke Bande Race (7 t/m 14 jaar) op zaterdag en de Skeeler- en Steptocht (vanaf 13 jaar) op zondag.

Zie ook:
www.actiefmaasenwaal.nl
www.DijkenSport.nl

Actief Maas en Waal


Als eerst op de hoogte?
Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief en je bent als eerst op de hoogte van het laatste nieuws.