22-06-2018 3 min. Patrick van Haren

Schoolzwemkampioenschappen Maas en Waal 2018 AFGELAST

Schoolzwemkampioenschappen Maas en Waal 2018 AFGELAST

Onderstaand artikel was deze week al voorbereid en geplaatst in deze nieuwseditie. Op vrijdag 22 juni ontvingen wij op de redactie echter het bericht dat vanwege de weersomstandigheden de schoolzwemkampioenschappen zijn afgelast. Het bestuur van Actief Maas en Waal schreef ons in een e-mailbericht het volgende:

'Helaas hebben wij vanmiddag met alle betrokken partijen het besluit moeten nemen om dit jaar de schoolzwemkampioenschappen niet door te laten gaan. Omdat uitstel naar een nieuwe datum niet past in de planning van de betrokken partijen zal dit pas weer zijn plaatsvinden in juni 2019.
De vooruitzichten geven een te lage voorspelling van de temperatuur op het tijdstip van zwemmen. ’s Morgens tussen 10 en 12.30 uur zal het ongeveer 12 tot 15 graden zijn. Daarnaast is de noordelijke wind een extra negatieve factor op de gevoelstemperatuur voor de jonge zwemmertjes uit de groepen 4 t/m 6', aldus Bert de Haas namens Actief Maas en Waal.

Daarmee komt onderstaand bericht ook te vervallen.

De Wijzer en De Leeuwenkuil zijn ook van de partij!

Schoolzwemkampioenschappen voor de 6e keer van start:
Zaterdag 23 juni gaan 140 kinderen de sportieve strijd aan met elkaar. Kinderen uit de groepen 4 t/m 6 van 16 verschillende basisscholen verschijnen in Dreumel aan de start. Zij proberen de felbegeerde “Meester van Teeffelen-bokaal” binnen te slepen. Welke school mag zich dit jaar de schoolzwemkampioen noemen?

Geschiedenis:
Het succes van de eerste samenwerking in 2013 tussen ZV De Gelenberg uit Druten en openluchtzwembad “De Zeven Morgen” in Dreumel is een blijvertje.
Toen ZV De Gelenberg in 2011 ondersteuning zocht bij Actief Maas en Waal voor de organisatie van schoolzwemkampioenschappen in de gemeente Druten was dit direct een groot succes. Het aantal deelnemers werd 4 keer zo groot! (van 25 naar 100) Na twee succesvolle jaren werd het in 2013 tijd om de kampioenschappen in een ander jasje te gieten. Het zwembad in Druten bleek te klein voor het aantal deelnemers en er moest gezocht worden naar een ander alternatief. De zoektocht kwam snel uit bij opluchtzwembad “De Zeven Morgen” in Dreumel. Zij hadden hun eigen kampioenschappen, maar hadden wel oren naar een samenwerking. Zo zijn de Maas en Waalse schoolzwemkampioenschappen ontstaan.
De eerste editie werd direct een geweldig succes met ongeveer 100 jonge zwemmertjes. De jaren daaropvolgend steeg het aantal deelnemers naar tussen de 125 en 180 deelnemers.

Actief Maas en Waal

Schoolzwemkampioenschappen van 2017. Archieffoto: Actief Maas en Waal

De training: Alle deelnemers krijgen van ZV De Gelenberg de gelegenheid gekregen om gebruik te maken van de gratis voorbereidende trainingen. Hier kunnen de jonge zwemmers onder begeleiding al vast een beetje wennen en kennismaken met de zwemsport en zwemvereniging De Gelenberg. Ongeveer 120 kinderen maken gebruik van dit sympathieke gebaar van de zwemvereniging. Een goede voorbereiding is het halve werk. Op 23 juni maken zij kennis de gastvrijheid en de mogelijkheden van het opluchtzwembad “De Zeven Morgen” in Dreumel. Kortom: een mooie combinatie en win-win!

De wedstrijd:
Zaterdag 23 juni zullen de nieuwe ‘Sebastiaan Verschuren’ en ‘Ranomi Kromowidjojo’s ‘ zich van hun beste kant laten zien: “Op je plaatsen, klaar…., Plons!”. Het openluchtzwembad “De Zeven Morgen” is dan het toneel voor de kampioenschappen.
De kinderen zwemmen individueel meerdere baantjes die meetellen voor de wedstrijd. Vervolgens eindigen de kinderen met een ludieke estafette.
Het belooft een fantastische dag te worden waar op een leuke en laagdrempelige wijze kennis wordt gemaakt met de zwemsport!

De deelnemende scholen zijn:

**Uit de gemeente Druten:**IKC De Appelhof, De Octopus, ‘t Geerke, SBO De Dijk, IKC De Kubus, ’t Klòsterhûfke en De St.Victorschool.
Uit de gemeente West Maas en Waal: De Oversteek, De Terebint, De Laak, De Mariaschool, St.Lambertusschool, De Mariënhof, De Tweestroom, De Leeuwenkuil en De Wijzer. (Gravin van Rechterenschool).

De prijzen worden uitgereikt door Dhr. Van Teeffelen, oud-onderwijzer uit Dreumel, vanuit de gemeente West Maas en Waal wethouder Ans Mol en wethouder Sjef van Elk vanuit de gemeente Druten.

www.actiefmaasenwaal.nl
www.facebook.com/#!/maasenwaal


Als eerst op de hoogte?
Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief en je bent als eerst op de hoogte van het laatste nieuws.