10-05-2024 1 min. Rinie van Haren

Seniorenorkest Maas en Waal viert zesde lustrum

Seniorenorkest Maas en Waal is in 1994 opgericht door de bond van ouderen uit Beneden-Leeuwen. Destijds werd begonnen met enkele muzikanten. Inmiddels is het een zelfstandige vereniging met zo’n 30 actieve leden. Die komen uit heel Maas en Waal en omgeving. In al die jaren werden veel succesvolle concerten verzorgd, met name in tehuizen en instellingen. Maar ook bijvoorbeeld op bijeenkomsten van verenigingen.

Op het repertoire staan naast originele blaasmuziek ook populaire nummers uit de 70er en 80er jaren. En ons zangduo Jan en Stieni brengt u in Egerländer sfeer. Het orkest staat momenteel onder leiding van Henk van den Hurk. Nog onlangs werd in Beneden-Leeuwen opgetreden voor een enthousiast publiek.

Reden genoeg om deze mijlpaal te vieren met een gratis jubileumconcert op zondag 26 mei aanstaande in De Rosmolen te Beneden-Leeuwen. Het concert duurt van 14.30 uur tot ca.16.30 uur. De zaal is open vanaf 14.00 uur. De dirigent zal met zijn dochter Kitty, onder de naam “Sonata”, een bijdrage leveren aan het concert. Na afloop zal een vrijwillige bijdrage in de onkosten op prijs worden gesteld. U wordt bij deze van harte uitgenodigd.

Het Seniorenorkest in actie tijdens een optreden in Beusichem vorig jaar. Foto uit eigen collectie


Als eerst op de hoogte?
Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief en je bent als eerst op de hoogte van het laatste nieuws.