19-11-2021 1 min. Rinie van Haren

Sint bereikt Lauwe per trein

Door Rinie van Haren

Niet voor de eerste keer heeft de Leeuwense organisatie op het laatste moment nog aanpassingen moeten doen aan het voorbereide programma voor de intocht van de Sint en zijn gevolg. De laatste jaren werd de creativiteit al vaker op de proef gesteld. Enkele keren vanwege een onverwacht lage waterstand of door een aantrekkende storm. De laatste twee jaren hebben de omstandigheden rondom Covid-19 het programma gedwarsboomd.

In allerijl heeft de organisatie voor dit jaar een alternatief gevonden door de bekende Leeuwense Theo-Express in te zetten voor een ronde door het dorp. Dat de tamtam daarvoor tegenwoordig zeer snel kan gaan door gebruik van social media bleek effectief en heeft ditmaal een goede dienst bewezen want de inwoners stonden met hun kinderen in grote getale langs de afgesproken route.

Om toch een glimp te kunnen opvangen van de Sint en hier en daar een boks te kunnen uitdelen, kwam de Sint met regelmaat uit de wagon om de Leeuwense kinderen te begroeten. De roetveegpieten deelden vlaggetjes uit en zo kreeg deze alternatieve intocht alsnog een kleurig en vrolijk imago.

Fotoreportage: Markeon


Als eerst op de hoogte?
Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief en je bent als eerst op de hoogte van het laatste nieuws.