17-06-2022 3 min. Rinie van Haren

Supportersclub Leones viert 25 jarig bestaan

De Supportersclub Leones bestaat 25 jaar en dat mag gevierd worden. Op vrijdag 17 en zaterdag 18 juni vindt een aantal festiviteiten plaats om bij deze mijlpaal stil te staan. Esmee Boone en Ivo v.d. Heuvel, resp. voorzitter en penningmeester/secretaris lichten het programma toe. Naast deze hebben ook nog Brent v. Erp (notulist), Geert Jan Vrolijks en Willem Nijs zitting in het bestuur van de supportersclub.

Optreden The Lacions uitverkocht

De festiviteiten starten op vrijdagavond 17 juni met een feestavond waarbij de regionaal bekende band The Lacions optreden. Voor deze avond geldt dat het helemaal is uitverkocht en er dus geen kaarten meer beschikbaar zijn. Alle 217 leden hebben de kans gehad om gratis kaarten te krijgen voor deze avond en de kaarten die over waren zijn aangeboden in de verkoop bij andere leden van Leones. The Lacions zullen optreden voor ongeveer 400 aanwezigen. Om 19.00 uur start het officiƫle gedeelte voor de leden van de supportersclub die ontvangen worden in het clubhuis met koffie/thee en gebak. Daarbij zijn ook alle bestuursleden uit het verleden van de supportersclub uitgenodigd. Vanaf 20.00 uur zijn ook degene welkom die een kaart hebben kunnen bemachtigen voor deze avond. Om 20.30 uur zal het optreden van The Lacions starten.

Horecatoernooi maximaal bezet

Zaterdag 18 juni gaan de festiviteiten verder met het alom bekende Horecatoernooi. Dit zal een kleurrijke dag worden met als thema Disco. De teams zijn gevraagd zo origineel mogelijk gekleed te komen in Discostijl. Voor het origineelste team heeft de organisatie een prijs in petto. In totaal doen er 32 teams mee aan het Horecatoernooi dat voor de 23e keer wordt gehouden. Bij de start werd er nog 11 tegen 11 gespeeld. In 2011 werd er overgestapt op 7 tegen 7. Er deden toen 11 teams mee, het jaar erop waren het er al 23 gevolgd door een jaar met 30 teams. Daarna was het toernooi telkens maximaal bezet met 32 teams. Esmee en Ivo geven aan dat de organisatie dit jaar best wel spannend is, na een coronaperiode en voor de eerste maal op het vernieuwde complex waar toch wat andere regels gelden omdat er ook gespeeld wordt op het kunstgrasveld en de kantine niet met voetbalschoenen betreden mag worden. Hoe het Horecatoernooi leeft bij deelnemers en vrijwilligers blijkt wel uit het feit dat toen de teamleiders van de teams werden gemaild over de datum er onmiddellijk 28 aanmeldingen waren, waarna er nog 10 nieuwe teams zich aanmeldden waarvan er maar 4 konden worden toegelaten. Ook onder de vrijwilligers leeft het enorm. Een telefoontje naar een paar mensen levert direct op dat de scheidsrechters geregeld worden, er voldoende bezetting voor de bar is, de velden in orde zijn en de inkopen voor het horecagedeelte geregeld zijn. Ook is Eetwinkel en zo aanwezig met een foodstand. Ruim 40 vrijwilligers zijn deze dag in touw om het geheel in goede banen te leiden. De muziek wordt van 12.00 uur tot 24.00 uur verzorgd door DJ Ron Laam. Na het toernooi zijn er nog optredens van de zangers Marinus en Henk v.d. Ven en een speciaal optreden van een Special Guest.

Esmee Boone en Ivo v.d. Heuvel met de wisselbeker van het Horecatoernooi. Foto: Ruben Koedam

Trots op supportersclub

Uit alles blijkt dat Esmee en Ivo trots zijn op de supportersclub in de huidige vorm. De eerste zaadjes werden 25 jaar geleden geplant door Mari v. Lent. Piet Smits en Martien Verheijden. En nu 25 jaar later staat er een zeer gezonde club die op allerlei manieren Leones heeft kunnen helpen met het realiseren van allerlei projecten. In een eerder interview met Frans Bronmans en Ben van Senten, bestuursleden uit de beginfase, is hier al uitgebreid bij stil gestaan. Beide gesprekspartners gaven ook nog aan dat er volgend seizoen een feestavond wordt georganiseerd voor de leden van de supportersclub in het kader van het 25 jarig bestaan.


Als eerst op de hoogte?
Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief en je bent als eerst op de hoogte van het laatste nieuws.