08-01-2021 1 min. Rinie van Haren

Tegelwijsheid in Maos en Waol

Op onze redactie liggen blanco tegeltjes met de zo kenmerkende Delftsblauwe randversieringen. In het midden is ruimte voor een krachtige of humorvolle spreuk. We nodigen onze lezers van harte uit om leuke spreuken, gezegdes of wijsheden in te sturen. Uit de inzendingen zoeken we elke week één of twee opvallende teksten. Voorwaarde is wel dat de tekst geheel in Maos en Waols dialect moet worden ingestuurd.

Wat een leuke rubriek is dit weer. Elke week ontvangen we weer leuke Maos en Waolse uitspraken en gezegdes die rijp zijn om op een tegeltje te worden gekalligrafeerd. Deze week zijn het de inzendingen van Jan Sas en een anonieme inzending (of iemand die is vergeten zijn of haar naam te vermelden. Jan Sas legt uit dat over mensen die goed in de slappe was zitten in Maas en Waal wordt gezegd “Daor is de boks nie van kapot’. De anonieme inzending stuurde ons het gezegde: Dè hing es un schijthuis bove de Wiel’. Daarmee wil men zeggen dat iets een overduidelijke zaak is.

Je kunt nog steeds insturen. We gaan nog vier weken door met deze rubriek en er liggen nog een aantal blanco tegeltjes op de redactie. Heb jij een leuke dialectspreuk? Kom maar op dan.


Bekijk alle 2 foto's

Als eerst op de hoogte?
Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief en je bent als eerst op de hoogte van het laatste nieuws.