05-08-2022 1 min. Rinie van Haren

Tentoonstelling Molens in Museum Tweestromenland

In museum Tweestromenland zal vanaf woensdag 3 augustus a.s. t/m woensdag 28 september een kleine overzichtstentoonstelling te zien zijn over het ontstaan, de functie, de werking en het uiterlijk van de molens in het Land van Maas en Waal.

Aan de hand van 6 panelen krijgt men een duidelijk overzicht van de ontwikkeling van de molens met daarbij foto’s van de nog bestaande molens. Een historisch onderscheid kan gemaakt worden tussen de molens van Heerlijkheden, kloostermolens en particuliere molens die zich bezig hielden met het malen van graan (in vrijwilligheid of gedwongen) en de poldermolens die ingezet werden bij de afwatering van het gebied.

We kennen in onze streek veel soorten molens, zoals de standerdmolen, de beltmolen, de grondzeiler, de stellingmolen en de poldermolen. Op een duidelijke manier worden in de tentoonstelling de verschillen, functies en het uiterlijk van deze molens uitgelegd. Voor mensen die belangstelling hebben in de cultuurgeschiedenis of in molens, is deze kleine, tijdelijke tentoonstelling erg de moeite waard! Bij de balie is een boekje te koop met daarin een uitgebreid overzicht van de molens in onze regio.

Wil je meer weten over de waterhuishouding in Maas en Waal dan is een bezoek aan de “Waterkamer” in ons museum een must! Voor de openingstijden: www.museumtweestromenland.nl

De tentoonstelling is zeker de moeite waard om te gaan bekijken. Daarnaast zijn nog enkele boeiende exposities te zien.


Als eerst op de hoogte?
Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief en je bent als eerst op de hoogte van het laatste nieuws.