18-09-2020 2 min. Rinie van Haren

The Melody Players brachten muziek aan de deur

Door Rinie van Haren

Melodieën uit vervlogen tijden, nazomerweer met hoge temperaturen en een prachtige locatie zijn geweldige ingrediënten om voor even de huidige beslommeringen naar de achtergrond te laten verdwijnen tijdens een openluchtconcert. De Leeuwense formatie The Melody Players is al enkele jaren trouwe gast in de danstent naast het tijdelijke kermisterrein dat traditioneel in het tweede weekend van september voor veel dorpsvermaak zorgt. Daar verzorgen de zes muzikanten steevast op dinsdagmiddag een muzikale dansmiddag maar het rondwarende coronavirus stak daar dit jaar een stokje voor. Als muzikant is het echter onverteerbaar als snaren niet trillen, toetsen niet bewegen en stokken niet roffelen op trommen en bekkens. De zes muzikanten staken de koppen daarom bij elkaar en bedachten dat het wellicht een mooi verzetje zou zijn om tijdens de geannuleerde kermisdagen muziek te maken in de open lucht. Maar alleen als het goed weer is en het coronaproof kon worden uitgevoerd, zo werd besloten.

Nou, over het weer niets dan goeds. Een ongekend mooie nazomer diende zich aan en niets stond The Melody Players in de weg om hun repertoire te laten klinken op het grasveldje van de Vicariehof met aangrenzend het appartementengebouw van de Pastoor Bronsgeeststraat en het Patronaatspad. Daar woont immers een groot deel van de doelgroep dat belangstelling heeft voor het geboden repertoire. Het voelde voor de aanwonenden als een bezorgdienst die gratis muzieknoten aan de deur bracht.

In alle tuinen, op veel balkons en aan de rand van het grasveld werden tuinstoelen geplaatst bij het horen van de eerste klanken. Buurtbewoners zorgden voor koffie bij elkaar in de tuinen en later kwam er een hapje en drankje tevoorschijn. Dat de kermis niet kon doorgaan werd voor deze bewoners al niet meer als bezwaarlijk ervaren. Dansen was dan helaas niet mogelijk en ook meezingen werd afgeraden, maar de gezellige klanken zorgden in de hele buurt voor een geweldige sfeer. Zelfs een aantal kinderen was voor de band in het gras gaan zitten en luisterde aandachtig naar ‘Jouw blik’ van John West, die ze feilloos meezongen.

Voor even maakte vrolijkheid en gezelligheid plaats voor de beslommeringen die deze tijd met zich meevoert. De waardering voor het gratis openluchtconcert kon op veel waardering rekenen

Fotoreportage: Markeon


Als eerst op de hoogte?
Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief en je bent als eerst op de hoogte van het laatste nieuws.