13-05-2022 2 min. Rinie van Haren

Theaterbeleving Hoezooo Nix Aan?

Een interactieve theaterbeleving voor ouders van (pre)pubers in West Maas & Waal. 29 juni 19:30 uur in De Rosmolen, Benden-Leeuwen.

We weten het allemaal: kinderen zijn het grootste geschenk dat je kunt krijgen èn de grootste rijkdom voor alle ouders. In ieder geval tot aan de pubertijd. Want dan worden kinderen soms moeilijk om mee om te gaan. Ze ontwikkelen een eigen visie en proberen hun eigen plek in de wereld te veroveren. Veelal gaat dit gepaard met hormonale veranderingen en alle buien die daar bij horen.

Een herkenbaar beeld, jongeren bij de fietsenstalling. Foto: Sabine Joosten

Ook willen kinderen dingen uitproberen. Dingen die volwassenen dikwijls ook doen of juist verbieden. Dit kan soms tot conflicten leiden, niet alleen tussen ouders en kinderen, maar soms ook tussen ouders onderling. Kinderen mogen van de ene ouder iets wel doen terwijl de andere ouder dat te ver vindt gaan. Hetzelfde geldt ook voor de omgang met andere ouders. Iedereen heeft wel een mening over wat een puber wel of niet kan en mag uitproberen. Ook dat leidt soms tot confronterende situaties.

Foto: Helder Theater

Hoe ga je als ouder om met de uitdagingen die gepaard gaan met de puberteit van je kind of kinderen?
Om hier niet te zwaarwichtig over te doen, maar wel een aantal handvatten en handreikingen te geven, organiseert het Theater Team van het Lokaal Preventieakkoord uit West Maas en Waal in samenwerking met Helder Theater aan het begin van de zomervakantie een gezellige interactieve theaterbeleving, specifiek ten behoeve van de ouders van (pre)pubers uit west Maas en Waal.

DE TOEGANG IS GRATIS


Bekijk alle 3 foto's

Als eerst op de hoogte?
Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief en je bent als eerst op de hoogte van het laatste nieuws.