27-01-2023 2 min. Rinie van Haren

Themamiddag Levenstestament in Ons Huukske

*Wat is een Levenstestament? *
Om te beginnen is het niet hetzelfde als een gewoon Testament. Een gewoon Testament gaat over wat er moet gebeuren na uw overlijden, bijvoorbeeld met uw bezit.

Een Levenstestament, de naam zegt het eigenlijk al, geldt alleen tijdens uw leven. U regelt in een levenstestament wie er bevoegd is om namens u te handelen als u daar zelf niet meer toe in staat bent. Bijvoorbeeld met betrekking tot medische en persoonlijke zaken en met betrekking tot uw geld en uw bezittingen.

In een Levenstestament legt u dus vast wie uw financiële, medische en persoonlijke zaken zal regelen als u dit zelf niet meer kunt en ook op welke manier die persoon dat zal doen. Zo houdt u zelf de regie nu u daarover nog zelf kunt beslissen. U beslist dus zelf en bent niet afhankelijk van de rechter. Bovendien is het voor degenen waarvan u wilt dat ze de zaken gaan regelen als u het zelf niet meer kunt ook veel eenvoudiger. Aparte volmachten zijn dan niet meer nodig.

De notaris is bij uitstek de deskundige die u kan adviseren en helpen met een levenstestament. In het kader van de belangenbehartiging voor alle 50-plussers, en de leden van de seniorenvereniging 50+, Beneden-Leeuwen in het bijzonder, organiseert deze vereniging op zaterdagmiddag 11 februari een thema middag over het onderwerp Levenstestament.

De themamiddag zal worden gepresenteerd door mr. C. van Ark, notaris in de Gemeente West Maas en Waal. Er worden veel deelnemers verwacht dus wilt u zeker zijn van een plaats, dan is vooraf reserveren gewenst. U kunt uw plaats tot 6 februari reserveren per e-mail of telefonisch bij de onderstaande personen:

Heleen Somford: petronella.somford@gmail.com
telefoonnummer 06 106 00 601
of Peter Verver: p.verver@hotmail.com
telefoonnummer 06 137 00 945

De toegang is gratis. De middag vindt plaats in het verenigingsgebouw “Ons Huukske”,
Zonnebloemstraat 3, maar de ingang voor deze middag is via de grote poort aan de Seringenstraat t.o. de parkeerplaats bij de Rosmolen in Beneden-Leeuwen.
De aanvang is om 15:00 uur (zaal open vabaf 14:30).


Als eerst op de hoogte?
Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief en je bent als eerst op de hoogte van het laatste nieuws.