01-10-2021 2 min. Rinie van Haren

Themamiddag rond klimaatverandering

De Seniorenvereniging 50+ Beneden-Leeuwen organiseert een themamiddag rond Klimaatverandering en wat u daaraan kunt doen (en er zelf €€€ beter van worden)

Klimaatverandering is een feit. De eerste gevolgen hebben we allemaal kunnen zien. Noodweer, overstromingen in China, Turkije en niet te vergeten in Duitsland en België. Enorme hittegolven in gebieden waar het normaal gesproken koud is zoals Canada. Gigantische bosbranden in Canada, Amerika, Siberië en dichterbij in Turkije en Griekenland. Steeds meer buitensporige verschillen in weersomstandigheden zoals extreme droogte, stormen en regenval zullen zich gaan voordoen. Inmiddels is de wetenschap het er over eens dat dit allemaal komt door de klimaatverandering oftewel de opwarming van de aarde. De wetenschap er duidelijk over: de oorzaak is de toename van de broeikasgassen in de atmosfeer, met name CO2 én deze toename is te wijten aan het gedrag van de mens.

Als de CO2 in de atmosfeer met dezelfde snelheid blijft toenemen als dat deze de afgelopen decennia is toegenomen, dan zullen de klimaateffecten nog veel erger worden en bovendien zal de zeespiegel aanzienlijk stijgen. Dit laatste vormt zeker ook voor ons een grote dreiging. Het is dus echt noodzakelijk om er met zijn allen iets aan te doen.

Het goede nieuws is dat we er ook nog iets aan kunnen doen. Ook u kunt er nog wat aan doen. Dikwijls wordt gedacht dat u er weinig aan kunt doen als u in een huurwoning zit of als u onvoldoende geld heeft om te investeren in verduurzaming van uw woning. Toch kunt u ook dan uw steentje bijdragen aan de vermindering van de CO2-uitstoot. Bovendien kunt u door een beetje slimme aanpak van energiebesparing er financieel op vooruit gaan zodat u maandelijks meer te besteden hebt. Denkt u wellicht ‘die klimaatverandering zal mijn tijd wel duren’, bedenk dan dat de klimaatverandering al begonnen is en het niet de tijd van uw kinderen en kleinkinderen zal duren. Zij zullen de kwade vruchten plukken van de klimaatverandering.

Om u wegwijs te maken in de wereld van maatregelen en een handreiking te geven wat u zelf kunt doen, organiseert de Seniorenvereniging 50+ Beneden-Leeuwen een themamiddag over dit onderwerp. Deze middag vindt plaats op woensdag 6 oktober a.s. om 14:30 uur in het onderkomen van de seniorenvereniging: Ons Huukske, Zonnebloemstraat 3 (ingang poort Seringenstraat), Beneden-Leeuwen en zal worden verzorgd door twee Gecertificeerde Energiecoaches uit Beneden-Leeuwen. Kortom, noteer de datum in uw agenda en kom naar deze themamiddag in Ons Huukske.


Als eerst op de hoogte?
Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief en je bent als eerst op de hoogte van het laatste nieuws.