29-11-2019 2 minuten Patrick van Haren

Tim en Ronald Nederlands kampioen koppelsjoelen

Tim en Ronald Nederlands kampioen koppelsjoelen


Zaterdag 23 november werd in Barneveld gestreden om het Nederlands Kampioenschap koppelsjoelen. De sjoelers van sjoelvereniging EMWSV uit Beneden-Leeuwen, Tim van Sommeren en Ronald Polman wisten de prestigieuze titel met overmacht in de wacht te slepen. Zij deden dit de afgelopen vijf jaar al voor de vierde maal. Ook in 2015, 2017en 2018 waren zij de sterksten.


Ruim 60 koppels streden in 6 verschillende klassen om de podiumplaatsen. In de allerhoogste klasse kwam nog een derde EMWSV sjoeler in actie. Henk v.d. Ree Doolaard, de huidige NK kampioen individueel, speelde samen met meervoudig wereldkampioen Siem Oostenbrink. Zij werden uiteindelijk derde op respectabele afstand van de kampioenen.


In de B klasse, het een na hoogste niveau bereikten Wilma Stokkel en Eddie Pas na een moeizame strijd de 6e plaats. André van der Aart die samen met de Pool Krystof Lemanski speelde, bereikte een 12e plaats.


In de C klasse streden Jan-Steven Vos en John Snaphaan volop mee voor de overwinning. Na 2 ronden stond het EMWSV koppel nog op plaats 1 maar in de derde en beslissende ronden moesten zij het koppel Marianne de Wit en Henny Dhondt, van sjoelvereniging Nieuwegein voor zich dulden.


Doordat Tim van Sommeren en Ronald Polman de titel weer terugpakten zijn er maar liefst 5 NK titels in handen van EMWSV sjoelers. Naast het koppelkampioenschap zijn dit de individuele titel voor Henk v.d. Ree Doolaard, de NK titel in het 20-2 systeem voor Tim van Sommeren, de Nederlandse beker voor Ronald Polman en de Nederlandse titel voor teams voor EMWSV 1 waar naast Henk, Tim en Ronald ook Wim de Kruif van het winnende team deel van uitmaakte.


Nieuwsgierig geworden?

De sjoelers van EMWSV spelen iedere donderdag avond om 20.00 de onderlinge competitie in MFA De Rosmolen in Beneden-Leeuwen. Hier wordt niet alleen door de toppers gespeeld maar op ieder niveau kan hier de strijd worden aangebonden. Als je belangstelling hebt of nieuwsgierig bent geworden naar deze boeiende en gezellige activiteit, kom dan gerust eens binnenlopen.


Sjoelen


V.l.n.r. Jan-Steven Vos, John Snaphaan, Henk v.d. Ree Doolaard en de kampioenen Tim van Sommeren en Ronald Polman. Foto: Eddie PasAls eerst op de hoogte?
Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief en je bent als eerst op de hoogte van het laatste nieuws.