25-09-2020 3 min. Rinie van Haren

Tips van de groenspecialist

Wekelijks verzorgt het deskundige team van GroenRijk Beneden-Leeuwen deze groene rubriek in onze wekelijkse nieuwseditie. Elke week zal er een andere bloem of plant worden voorgesteld en zullen daarbij eigenschappen, bijzonderheden en verzorgingstips de revue passeren. En exclusief voor alle lezers van Blik op Beneden-Leeuwen zal aan de tip een mooie aanbieding worden gekoppeld. Deze week:

Maximaal plezier met mini violen in schaal

Heb jij nog even geen zin in herfst en winter? Dan heeft GroenRijk een instant oplossing: zet een schaal met kleurige bosviooltjes (Viola cornuta) neer en het voelt gelijk weer wat zonniger. Bij onze tuincentra kun je nu een kant-en-klare schaal met deze kleine maar supersterke plantjes kopen.

Klein maar fijn

Het bosviooltje (Viola cornuta) is wat kleiner dan de gewone violen en herkenbaar aan een uitsteekseltje aan de achterkant. Als je goed kijkt, zie je dat dit een spoortje is in de vorm van een bos, vandaar de naam. Dit maakt de Viola cornuta een perfect plantje in ieder seizoen: • De plantjes bloeien maanden lang. • De bloemen kunnen wel wat vorst hebben. • Ook de wintergroene blaadjes geven na de bloei nog wat kleur. • Bosviooltjes kunnen overwinteren en volgend jaar opnieuw bloeien.

Opschalen

Met een of meer schalen vol bosviooltjes op een terrastafel, tuinbankje of plantenetagère geef je heel makkelijk een minimetamorfose aan je tuin of balkon. Door gaatjes in de onderkant zorg je dat de schaal goed kan draineren en het overtollige water wegloopt. Maar je bosviooltjes-styling hoeft zich niet te beperken tot buiten. Ook binnen kun je met een schaal nog wat zomer in huis halen. Denk eens aan een plekje op een tafel, je bureau of de vensterbank. Lekker vrolijk toch?

Zelf een schaal met bosviooltjes vullen

De neutrale schalen vol bosviooltjes van GroenRijk passen moeiteloos binnen de stijl van jouw huis, tuin of balkon. Mocht je toch iets specifieks zoeken of gaan voor schaalvergroting, dan kun je hiervoor natuurlijk ook bij GroenRijk terecht. Met een rieten, houten, kunststof, stenen of zinken schaal kun je een accent geven dat mooi past bij een moderne, klassieke of juist landelijke stijl. Gebruik hiervoor universele potgrond en doe onderin eventueel wat hydrokorrels.

Zo laat je ze stralen

Liefde komt van twee kanten. Ook al zijn bosviooltjes heel makkelijk in de omgang, als je goed voor ze zorgt, stralen zij langer voor jou. Enkele tips om jouw liefde te tonen: • Zet ze niet in vol zonlicht. • Knip uitgebloeide bloemen af. • Geef eens per twee weken wat vloeibare meststof bij het water. • Geef voldoende water maar pas op voor natte wortels. • Na de bloei kun je de bosviooltjes in de volle grond zetten als bodembedekker.

Aanbieding

De exclusieve aanbieding die bij deze uitgebreide tips behoort vindt u hieronder en elders in deze nieuwseditie. Ook volgende week hebben de groenspecialisten van GroenRijk Beneden-Leeuwen weer leuke tips en een passende aanbieding daarbij.

Groenrijk Beneden-Leeuwen

Zandstraat 149 6658 CS Beneden-Leeuwen T: 0487 595821 Fax: 0487 595822 E-mail : info@benedenleeuwen.groenrijk.nl I : www.groenrijkbenedenleeuwen.nl


Als eerst op de hoogte?
Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief en je bent als eerst op de hoogte van het laatste nieuws.