06-11-2020 3 min. Rinie van Haren

Tips van de groenspecialist

Wekelijks verzorgt het deskundige team van GroenRijk Beneden-Leeuwen deze groene rubriek in onze wekelijkse nieuwseditie. Elke week zal er een andere bloem of plant worden voorgesteld en zullen daarbij eigenschappen, bijzonderheden en verzorgingstips de revue passeren. En exclusief voor alle lezers van Blik op Beneden-Leeuwen zal aan de tip een mooie aanbieding worden gekoppeld. Deze week:

Plant nu het voorjaar!

Met de winter op komst is het hartstikke leuk om nu alvast bezig te zijn met het uiterlijk van je tuin in de lente. Daarom heeft GroenRijk een mooie aanbieding voor je: voorjaarsbollen met 20 procent korting. Als je ze deze maand plant, hebt je straks een vrolijk voorjaar!

Bulk aan bloembollen

Nederlands is een echt bloembollenland en bij GroenRijk kun je natuurlijk veel verschillende soorten vinden. Als het in je tuin of op je balkon nog kaal en saai is, kun je met voorjaarsbollen al uitbundig de lente binnen halen. Ze vragen weinig verzorging en je vindt altijd wel een plekje voor wat vrolijke lentekleuren. GroenRijk biedt nu 20 procent korting aan op het assortiment. Dus dit is het moment om je slag te slaan!

Zo plant je bollen

Je kunt voorjaarsbollen tot december en voor de eerste vorst planten. Het is heel gemakkelijk. Je hoeft maar op een paar dingen te letten: • Schep de aarde wat los voordat je gaat planten. • Gebruik eventueel een handige bollenplanter. • Maak een gat dat twee keer zo diep is als de bol. • Plant de bollen op minimaal twee keer de bolbreedte van elkaar. • Plaats de bolle kant van de bol naar beneden en de punt omhoog. • Druk de aarde goed aan na het planten. • Geef daarna gelijk water. Dan gaan de bollen snel wortels maken.

Lasagnebeplanting

Wil je straks zo lang mogelijk van je voorjaarsbollen genieten? Sta dan ook even stil bij de opeenvolgende bloeiperiodes van de soorten. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een lasagnebeplanting waarbij je laagjes bollen boven elkaar maakt. Begin met de laatbloeiende soorten en eindig met de vroegbloeiers. Plant bijvoorbeeld een hyacint bovenop een tulp en daarboven weer een krokus. Ook in potten werkt deze methode perfect.

Creatief met bollen

Je kunt voorjaarsbollen natuurlijk ook op andere manieren over de tuin verdelen. Maak bijvoorbeeld groepjes per soort of laat het toeval zijn werk doen: strooi de bollen dan zomaar uit door je tuin en plant ze waar ze terecht komen. Ook je gazon kun je nog met voorjaarsbollen opfleuren, bijvoorbeeld met een cirkel van narcissen. Sneeuw is geen probleem voor voorjaarsbollen en ook vorst tot -10 graden kunnen ze makkelijk aan. Wordt het kouder, dek ze dan wat af met dode bladeren en takken. En voor je het weet zorgen je voorjaarsbollen voor een zonnige start van de lente!

  • Actievoorwaarden: Het assortiment kan afwijken van de afbeelding en per vestiging verschillen. Vraag naar de voorwaarden in het tuincentrum.

Aanbieding

De exclusieve aanbieding die bij deze uitgebreide tips behoort vindt u hieronder en elders in deze nieuwseditie. Ook volgende week hebben de groenspecialisten van GroenRijk Beneden-Leeuwen weer leuke tips en een passende aanbieding daarbij.

Groenrijk Beneden-Leeuwen

Zandstraat 149 6658 CS Beneden-Leeuwen T: 0487 595821 Fax: 0487 595822 E-mail : info@benedenleeuwen.groenrijk.nl I : www.groenrijkbenedenleeuwen.nl


Als eerst op de hoogte?
Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief en je bent als eerst op de hoogte van het laatste nieuws.