29-11-2019 2 minuten Patrick van Haren

Tips van de groenspecialist

Tips van de groenspecialist


Wekelijks verzorgt het deskundige team van GroenRijk Beneden-Leeuwen deze rubriek in onze wekelijkse nieuwseditie. Elke week zal er een andere bloem of plant worden voorgesteld en zullen daarbij eigenschappen, bijzonderheden en verzorgingstips de revue passeren. En exclusief voor alle lezers van Blik op Beneden-Leeuwen zal aan de tip een mooie aanbieding worden gekoppeld. Deze week:


Ken je mijn sterke punten? De Kaukasische Zilverspar, Nordmann-spar of Krimspar is een kerstboom die zijn naalden veel beter vasthoudt dan zijn ‘concullega’ de fijnspar. Daarnaast heeft hij mooie lange naalden die veel zachter zijn dan bij de fijnspar. Denk bij naalden dus niet aan puntige prikkers. Nordmann naalden zijn plat en stomp. Dat is bij het optuigen van je boom een stuk prettiger.


O dennenboom, of O sparrenboom? Grappig maar waar, de boom die wij vrolijk toezingen is geen den maar een spar. Het verschil zit hem in de manier waarop de naalden aan de takken zitten. Als ze met zijn tweeën op de tak staan en een ‘v’ teken maken, dan gaat het om een dennenboom. Bij een spar zit elke naald apart aan de tak. Maar niet elke spar is gelijk, en zelfs niet elke Nordmann-spar is hetzelfde. Er zijn verschillende cultivars. Bijvoorbeeld de Abies Nordmanniana 'Pendula' met afhangende takken, Abies Nordmanniana 'Aurea' met een goudgele tint en Abies Nordmanniana 'Golden Spreader', de lage goudgele variant.


Nordmann


5 tips voor lang plezier van je kerstboom Of je een Nordmann kiest of een gewone fijnspar, zo heb je lang plezier van je kerstboom:  1. Neem een kerstboom met een kluit.

  2. Geef de boom ruim water, ongeveer een halve liter per dag.

  3. Laat je boom wennen aan warmte (niet van de ijzige kou in een bloedhete woonkamer).

  4. Spuit geen nepsneeuw, dat is sowieso niet zo fijn voor het milieu.

  5. Zet de boom niet dicht bij de verwarming en vermijd tocht en felle zon.


Tip:


Check voordat je naar GroenRijk komt even hoe het staat met je decoratiematerialen en kerstballen. We zien je graag, maar het zou jammer zijn als je terug moet voor een paar onnozele kerstbalhaakjes! En is het misschien leuk om dit jaar eens voor een totaal nieuwe look te gaan? Lekker uitbundig kleurig, of juist klassiek à la Dickens? Het is dit jaar weer genieten op onze kerstafdeling!


Aanbieding

De exclusieve aanbieding die bij deze uitgebreide tips behoort vindt u hieronder en elders in deze nieuwseditie. Ook volgende week hebben de groenspecialisten van GroenRijk Beneden-Leeuwen weer leuke tips en een passende aanbieding daarbij.


Groenrijk Beneden-Leeuwen

Zandstraat 149

6658 CS Beneden-Leeuwen

T: 0487 595821

Fax: 0487 595822

E-mail : info@benedenleeuwen.groenrijk.nl

I : www.groenrijkbenedenleeuwen.nlAls eerst op de hoogte?
Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief en je bent als eerst op de hoogte van het laatste nieuws.