10-06-2022 3 min. Rinie van Haren

Tips van de groenspecialisten

Wekelijks verzorgt het deskundige team van GroenRijk Beneden-Leeuwen deze groene rubriek in onze wekelijkse nieuwseditie. Elke week zal er een andere bloem of plant worden voorgesteld en zullen daarbij eigenschappen, bijzonderheden en verzorgingstips de revue passeren. En exclusief voor alle lezers van Blik op Beneden-Leeuwen zal aan de tip een mooie aanbieding worden gekoppeld. Deze week:

Campanula, ster in tuin of bloempot

De Campanula poscharskyana 'Adansa' is een ijzersterke en winterharde plant met een kussen van witte, roze of paarse stervormige bloemen. Laat ze stralen in een pot op je terras of balkon, of als kleurrijke opvulling in je tuin. Jij hebt er jarenlang plezier van!

Dansende bloemetjes

De Campanula of klokjesbloem komt oorspronkelijk vooral veel voor in het Middellandse Zeegebied en enkele Oost-Europese landen, waar de plantjes soms enorme, kleurrijke bloemenvelden in de bergen vormen. Deze Campanula poscharskyana 'Adansa' is een rijkbloeiende, sterke gekweekte soort die ook wel kruipklokje wordt genoemd. Dit snel groeiende plantje wordt zo’n 10 tot 20 cm hoog en bloeit van begin juni tot in augustus met vrolijke, stervormige bloemen aan lange, sierlijke stengeltjes, waardoor ze vaak speels op de wind kunnen dansen.

Sierlijke bloemenslingers

De elegante Campanula poscharskyana 'Adansa' is ook een vrij compacte plant. Ze kan geweldig lang achtereen bloeien, waardoor ze, met al haar kleine bloemetjes, prachtig uitkomt in een bloembak. Met haar lange slierten is ze ook heel geschikt als hangplant, bovendien komt ze ook erg mooi uit in een rotstuin, als vrolijke bodembedekker in de border of langs tuinpaden. Geef haar een fijne, licht plekje, of zet haar in de halfschaduw. Je doet er niet alleen jezelf, maar ook bijen en vlinders een groot plezier mee. Houd er bij het planten wel rekening mee dat dit plantje vooral in de breedte groeit.

Extra lang genieten

De Campanula poscharskyana 'Adansa' is een sterke plant en vraagt weinig onderhoud. Met deze tips blijft ze extra lang stralen in jouw tuin:
Geef regelmatig wat water en zorg ervoor dat de grond rond de wortels niet uitdroogt.
Voeg eventueel wat compost of koemestkorrels toe als je de plant in de volle grond zet.
Voeg bij planten in pot tijdens de bloeiperiode regelmatig vloeibare plantenvoeding toe aan je gietwater.
Breek uitgebloeide takjes af, dan stimuleer je de plant om opnieuw bloemen aan te maken.

Winterhard

Het kruipklokje kan prima tegen koude wintermaanden. Bij een zachte winter kan ze zelfs haar groene bladeren behouden. Zet eventueel de uitgebloeide, winterharde plant na de bloei vanuit de pot over in de volle grond, dan komt ze na de winter gewoon weer op.!

Aanbieding

De exclusieve aanbieding die bij deze uitgebreide tips behoort vindt u hieronder en elders in deze nieuwseditie. Ook volgende week hebben de groenspecialisten van GroenRijk Beneden-Leeuwen weer leuke tips en een passende aanbieding daarbij.

Groenrijk Beneden-Leeuwen

Zandstraat 149
6658 CS Beneden-Leeuwen
T: 0487 595821
Fax: 0487 595822
E-mail : info@benedenleeuwen.groenrijk.nl
I :  www.groenrijkbenedenleeuwen.nl


Als eerst op de hoogte?
Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief en je bent als eerst op de hoogte van het laatste nieuws.