28-01-2022 2 min. Rinie van Haren

Tips van de groenspecialisten

Wekelijks verzorgt het deskundige team van GroenRijk Beneden-Leeuwen deze groene rubriek in onze wekelijkse nieuwseditie. Elke week zal er een andere bloem of plant worden voorgesteld en zullen daarbij eigenschappen, bijzonderheden en verzorgingstips de revue passeren. En exclusief voor alle lezers van Blik op Beneden-Leeuwen zal aan de tip een mooie aanbieding worden gekoppeld. Deze week:

Speelse eye-catcher

De Dizygotheca elegantissima, ook wel fijnbladige vingerplant genoemd, valt snel op met zijn speelse blad. Deze uit tropische oorden komende plant heeft smalle zandtandvormige bladeren die beginnen met een roodachtige groene kleur en uitgroenen tot een zwartachtig groen.

Ontdek je plekje

De fijnbladige vingerplant is niet moeilijk om te onderhouden. Hij staat graag op een lichte standplaats maar niet in het directe zonlicht. Kies een plekje in het halfschaduw en uit de tocht. Tocht kan bij de plant bladval veroorzaken. Ook een ruimte die te koud wordt moet vermeden worden. Onder de 15 graden is te fris voor deze tropische jongen. Zoek een goede plek waar deze plant het echt naar zijn zin heeft want verplaatsen is niet aanbevolen.

Waterwensen

Een dorstig typje is deze plant niet maar hij wil wel graag in vochtige grond staan. Laat de potgrond tussen twee gietbeurten wel opdrogen maar niet uitdrogen. Als extra wens krijgt deze vingerplant het liefst regenwater op kamertemperatuur.

Verbeter de groei

Zorg goed voor je groene vriend. Bemest de vingerplant twee keer per maand tijdens het groeiseizoen in het voorjaar en de zomer. In de koelere maanden wil hij graag één keer in de drie á vier maanden bemest worden. Je kunt hier GroenRijk kamerplantenvoeding voor gebruiken.

Je hoeft de vingerplant niet regelmatig te verpotten. Daar houdt hij ook helemaal niet van. Hij staat het liefst in een strakke pot waar de wortels in samengedrukt worden. Ververs wel elk voorjaar de potgrond in de pot waarin de plant staat. Zo komt de groei op gang.

Tip

Omdat de fijnbladige vingerplant liever niet te koud staat en van een hogere luchtvochtigheid houdt is dit een uitstekende plant voor in de badkamer. Zet hem op een schaal water zodat hij het verdampte water direct kan opnemen.

Aanbieding

De exclusieve aanbieding die bij deze uitgebreide tips behoort vindt u hieronder en elders in deze nieuwseditie. Ook volgende week hebben de groenspecialisten van GroenRijk Beneden-Leeuwen weer leuke tips en een passende aanbieding daarbij.

Groenrijk Beneden-Leeuwen

Zandstraat 149
6658 CS Beneden-Leeuwen
T: 0487 595821
Fax: 0487 595822
E-mail : info@benedenleeuwen.groenrijk.nl
I :  www.groenrijkbenedenleeuwen.nl


Als eerst op de hoogte?
Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief en je bent als eerst op de hoogte van het laatste nieuws.