19-11-2021 2 min. Rinie van Haren

Toespraak van onze burgemeester

Beste inwoners, Afgelopen weekend is Sinterklaas weer veilig in ons land aangekomen. Ook in onze dorpen konden veel kinderen gelukkig weer genieten van de Sint en zijn Pieten. Dit omdat de verschillende comit├ęs zo flexibel en verantwoordelijk waren om de intocht op een veilige manier te organiseren. Zij moesten na de coronapersconferentie razendsnel aanpassingen doen en dat is hen bijzonder goed gelukt.

Carnavalsvereniging De Oude Gierpont in Wamel moest op het laatste moment de bekendmaking van hun nieuwe prins en het daarbij horende feest annuleren. Hoewel we het feest van carnaval in al onze dorpen samen zo nodig hebben, zal de komende tijd de handrem er nog op moeten.

Ik heb veel respect voor alle verenigingen en organisaties die zoveel betekenis voor onze lokale samenleving hebben en in deze tijd telkens weer hun verantwoordelijkheid nemen. De huidige maatregelen brengen voor ons allemaal weer beperkingen in ons sociale en werkzame leven. Het aantal coronabesmettingen en ziekenhuisopnames in Nederland blijft hoog en enige verbetering lijkt nog niet in zicht. De komende drie weken zal moeten blijken of we als samenleving voldoende discipline hebben om onszelf in onze contacten te beperken en ons aan de geldende (basis)maatregelen te houden.

Voor onze horeca is het zuur dat zij vanaf 20.00 uur hun deuren moeten sluiten. Ik wil u vragen om hen te blijven steunen, zoals u ook in de afgelopen anderhalf jaar hebt gedaan. Voor een vitaal en gastvrij Maas en Waal is de horeca van groot belang.

Houd rekening met elkaar en pas goed op uzelf en anderen. In de periode die achter ons ligt, hebben we in West Maas en Waal laten zien dat we samen deze verantwoordelijkheid aankunnen. Ik ben u daar zeer dankbaar voor.

Vincent van Neerbos Burgemeester gemeente West Maas en Waal


Als eerst op de hoogte?
Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief en je bent als eerst op de hoogte van het laatste nieuws.