17-06-2022 2 min. Rinie van Haren

Toeterende truckers toerden met bijzondere bijrijders

Onder mooie weersomstandigheden verzamelden op zondagochtend 12 juni zo’n 140 truckers en trucks op het industrieterrein in Beuningen. Het Truckerskonvooi van ’s Heerenloo uit Druten start traditioneel vanaf dit Beuningse industrieterrein.

Reinier Jansen Fotografie

Bewoners van ’s Heeren Loo en van diverse woonvormen werden met taxibusjes of door familieleden naar het startpunt gebracht. Rond het middaguur reden de motoren met daarop verkeersregelaars voor de stoet uit om de kolonne van vrachtwagens te begeleiden en de veiligheid van alle weggebruikers te bewaken. Veel deelnemers met een verstandelijke beperking keken al weken uit naar deze happening. De kans om eens een keer mee te rijden in een grote truck krijg je niet elke dag. Voor anderen was het de zoveelste deelname maar daarom niet minder spannend.

Foto: Markeon

Het is voor de organisatie elk jaar weer een immense klus om transportbedrijven en bedrijven, die beschikken over een groot vervoermiddel in te plannen. Maar het aanbod aan voertuigen en chauffeurs is nog steeds elk jaar groter dan de behoefte. Hoewel die behoefte misschien ook nog wel groter zou zijn, maar het konvooi is vanwege veiligheidsnormen gebonden aan een limiet. Als een kleurrijk lint trok het konvooi claxonnerend over de Maas en Waalse wegen. Nergens werd er overlast ondervonden behoudens de decibels die door de polder en de dorpen klonk. Het korte oponthoud nemen weggebruikers vaak voor lief, omdat de meesten wel weten voor welk goed doel dit konvooi bedoeld is.

  • Foto: Markeon*

De bijrijders in de vrachtwagens genoten zichtbaar Voor hen kon de tocht niet lang genoeg duren. Zij beleefden de dag van het jaar waarnaar zij al zo lang hadden uitgekeken. De verkeersregelaars hielden goed overzicht en lieten bij de vele rotondes en kruisingen het wachtende verkeer vaak even door om de wachttijd tot een minimum te beperken. Het Truckerskonvooi kon ook nu weer worden verzorgd, mede dankzij de spontane medewerking van het bedrijfsleven en de vele chauffeurs, die zich vrijwillig beschikbaar stelden. De grootste enthousiastelingen zijn nu alweer de weken aan het aftellen tot het volgende Truckerskonvooi. Nog maar 52.

Fotoreportage: Markeon


Als eerst op de hoogte?
Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief en je bent als eerst op de hoogte van het laatste nieuws.