31-07-2020 2 min. Rinie van Haren

Uit het oude BLIK – deel 2

In een serie van 8 afleveringen zoeken we in onze archieven naar Lauwse verhalen uit het verleden. Wat waren de onderwerpen waar destijds veel over werd gesproken of wat hield de bewoners bezig? Waar liep men massaal voor uit? De redactie selecteerde een aantal onderwerpen. Deze week gaan we in deel 2 terug naar 14 november 1989.

Van Leeuwenkuil naar Mediapark

Die datum zal niet direct bij iedereen een herinnering oproepen maar voor een select groepje - groep 8a van De Leeuwenkuil uit die tijd - zal er ongetwijfeld een lichtje opgaan. De leerlingen, die nu allemaal bij benadering in de gemiddelde leeftijd van 42 jaar zullen zijn, bezochten op die regenachtige novemberdag het mediapark in Hilversum.

Samen met twee andere schoolklassen streden zij die dag in het spelprogramma Disney Parade, dat werd gepresenteerd door Melline Mollerus en de in onze regio zeer bekende Jochem van Gelder. Om half negen vertrok een volle bus vanaf De Leeuwenkuil naar Hilversum. Na een hartelijk ontvangst werd de eerste opdracht opgenomen. Het ging om de zogenaamde M-Opdracht die vooraf op school al was voorbereid en ingestudeerd. De vele studiolampen, de grote camera’s en de grote TV studio maakten veel indruk op de kinderen en de spanning liep dan ook hoog op. Tijdens de lunch in het toenmalige NOB-gebouw kwamen de verhalen goed los en werden de spannende ervaringen gedeeld. Na de lunch ging de strijd tussen de drie scholen uit Leeuwarden, Zierikzee en Beneden-Leeuwen pas echt los. Op Tweede Kerstdag zat even na 17.30 uur heel Beneden-Leeuwen en omgeving voor de buis om de sportieve strijd van de Leeuwense kinderen te volgen. Ondanks alle inspanningen moesten de Leeuwenkuilers de leerlingen in de leerlingen van de andere twee steden hun meerdere erkennen.

Melline Mollerus is na de Disneyclub en Disney Parade bekend geworden als zuster Lisette Krol in de soapserie Onderweg naar Morgen. Tegenwoordig is ze vooral actief als stemactrice en deed ze onder andere de stem van Assepoester in de animatieserie De Sprookjesboom. Jochem van Gelder werd na de Disney Club en Disney Parade vooral bekend met het programma Willem Wever en Praatjesmaker. Momenteel maakt hij programma’s voor RTL en Omroep Gelderland. We hebben Jochem nog gevraagd of hij zich kon herinneren welke leerlingen en leraren uit Beneden-Leeuwen in de studio aanwezig waren, maar na talloze andere TV opnames moest Jochem ons dat antwoord – begrijpelijkerwijs - helaas verschuldigd blijven.


Als eerst op de hoogte?
Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief en je bent als eerst op de hoogte van het laatste nieuws.