05-08-2022 2 min. Rinie van Haren

Veel te doen voor de kinderen in het museum

Is het een regenachtige dag in de zomervakantie en weet u niet wat te doen met de kinderen? ⦁ Kom dan naar museum Tweestromenland en geniet van onze vernieuwde afdeling Water. Kinderen kunnen hengelen naar vis-je-datjes en zo van alles te weten komen over de rol van het water in het Land van Maas en Waal. ⦁ Willen de kinderen liever verkleden en terug in de tijd, doe dan de speurtocht Pré- historie en Romeinen en maak leuke selfies van de kinderen verkleed als mammoetjager of Romeinse soldaat. ⦁ Leren over Vrijheid en Wereld oorlog II en kunst: neem het ‘koffertje van tante Zus’ en het opdrachtenformulier en ga aan de slag ⦁ Een gratis een opdrachtenboekje ligt bij het museum klaar en start voor een interessante fietstocht met app door het Land van Maas en Waal. De fietstocht is 15 kilometer en geschikt voor gezinnen met kinderen vanaf 10 jaar, de naam van deze gezinsfietstocht is Op stap met Rhijn. Reus Rhijn vertelt in de app mooie verhalen over de geschiedenis en het hedendaagse Land van Maas en Waal.

De tentoonstelling ‘water’

Kijk op https://www.museumtweestromenland.nl/2022/05/18/tentoonstelling-water/ om nieuwsgierig te worden naar wat het water voor deze streek betekent. De tentoonstelling start met de film over het water. Het water tekent de ontwikkeling van het landschap en het leven tussen twee rivieren. De tentoonstelling biedt veel interactie en is interessant voor volwassenen én kinderen in alle leeftijden

Ru Paré: kunstenaar en verzetsstrijdster

Tot eind 2022 is het verhaal van Ru Paré die in de oorlog 52 Joodse kinderen het leven redde te zien. Haar ontwikkeling als kunstenaar tonen de 41 schilderijen van Ru Paré.

Alles over molens: de hele maand augustus

Een tentoonstelling over de molens in Maas en Waal. Aan de hand van zes panelen krijgen de bezoekers een indruk van de geschiedenis van deze molens met daarbij hun functies en kenmerken. De ontwikkeling van molens, en verschillende typen worden uitgelicht o.a. de Standerdmolen, Beltmolen, poldermolen, het stoomgemaal etc.

Het museum is open op woensdag, vrijdag, zaterdag en zondagmiddag vanaf 13.30 tot 17.00 https://www.museumtweestromenland.nl/


Als eerst op de hoogte?
Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief en je bent als eerst op de hoogte van het laatste nieuws.