26-04-2019 3 minuten Patrick van Haren

Veteranen dag wordt bijzondere happening voor jong en oud

Veteranen dag wordt bijzondere happening voor jong en oud


De Veteranen dag die voor heel Maas en Waal is en gepland staat voor zaterdag 25 mei, belooft een sensationele beleving te worden voor het hele gezin. De bestuursleden Dennis Lindeman (penningmeester) en Egon van Kessel (voorzitter) raken er niet over uitgepraat. De omgeving rondom De Wiel in Beneden-Leeuwen is die middag van 12 tot 16 uur het decor voor veel bezienswaardigheden, kindervermaak en activiteiten.


Egon van Kessel: ‘Ik wil op de eerste plaats benadrukken dat dit een dag zal zijn voor iedereen. Als er een veronderstelling leeft dat de Veteranen dag uitsluitend een militaire aangelegenheid zou zijn, wil ik dat bij deze direct ontkrachten. Natuurlijk zijn de veteranen welkom, maar het is een complete familiedag voor iedereen uit heel Maas en Waal en daarbuiten.’


De stichting Veteranen West Maas en Waal is opgericht met als doelstelling meer aandacht en waardering te hebben voor de veteranen in onze gemeente, maar ook de afstand verkleinen en informatief te zijn voor alle inwoners van heel Maas en Waal. Egon licht toe: ‘We wonen hier in een laagvlieggebied en dat gaat soms gepaard met overlast, die natuurlijk tot een minimum beperkt wordt. Soms moet je dan uitleggen aan de bewoners dat oefeningen nodig zijn boven de bewoonde wereld. De Veteranen dag is ook daarom nuttig om elkaar van informatie te voorzien. Maar we hebben ook historisch gezien verbanden met de inwoners. Kijk naar de Tweede Wereldoorlog waar de Stoters in deze regio een belangrijke rol hebben vervuld. Zowel het verleden, het heden als de toekomst zullen militairen en inwoners elkaar blijven ontmoeten. De Veteranen dag is een dag van verbindingen leggen, ontmoeten en ook van dank je wel aan de inwoners in de vorm van een mooi dagprogramma aanbieden.’


Crashtender


E-one crashtender. Foto: Defensie


Tijdens de Veteranen dag is er onder andere:

- Scouting Don Bosco

- Static Show E-One crashtender, grootste blusvoertuig vanuit Woensdrecht

- Static Show van verschillende oude legervoertuigen met inrichting kampement

- Lezingen over de Tweede Wereldoorlog in het Rivierengebied

- Militaire hindernisbaan speciaal aangelegd voor kinderen

- Springkussens

- Er is een ballonvaart te winnen

- Catering op terrein, alles voor heerlijke versnaperingen, door onder andere café De Bever en Slagerij Wilbert Dekkers

- Zonnebloem Afdeling West Maas en Waal

- Historische legervoertuigen via Timmerfabriek Dreumel

- Bungeebaan

- Veteranen Instituut

- Roadshow Defensie vanuit Amsterdam

- No Worries Companie Veteranen

- En nog veel meer.....


Het tweede deel van de Veteranen dag West Maas en Waal speelt zich dan wel af op een andere locatie, het boeiende programma daarvan is er niet minder om. In MFA D’n Hoender in Dreumel wordt zaterdagavond 25 mei een geweldig muzikaal programma gepresenteerd door het orkest van de Koninklijke Luchtmacht. Wie denkt dat dit orkest alleen maar klassieke muziek speelt, heeft het mis. Deze muzikanten beheersen een breed repertoire, van hoogstaande amusementsmuziek tot pop, rock en klassiek.


Humprey Campbell (26-02-1958) draait al enige jaren mee in de muziekwereld. Zijn carrière begon in 1973 toen hij het Naks scholierensongfestival won in Suriname. Na diverse tours door de jaren heen is hij sinds 2014 senior docent aan het conservatorium in Amsterdam. Irma van Pamelen (27-04-1984) is zeker geen onbekende binnen de muziekwereld. Na deelgenomen te hebben aan diverse talentenjachten en songfestivals maakte zij pas echt naam na deelgenomen te hebben aan Idols in 2004. Geregeld is zij als vocaliste op diverse concerten te vinden. Samen met Humprey zal zij de vocale bijdrages leveren.


Dit concert is zeker de moeite waard om te bezoeken. Het Defensie Helikopter Commando, de gemeente West Maas en Waal en Stichting Veteranen West Maas en Waal bieden dit concert aan de veteranen en overige inwoners van de gemeente West Maas en Waal aan.


Kaartverkoop voor dit muziekspektakel is inmiddels gestart. U kunt kaarten online bestellen via www.veteranenwestmaasenwaal.nlTribuneplaatsen kosten 10 euro en zaalplaatsen 12,50 euro. Onder de bezitters van een kaart zal bovendien een ballonvaart worden verloot voor twee personen.Als eerst op de hoogte?
Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief en je bent als eerst op de hoogte van het laatste nieuws.