05-07-2024 4 min. Rinie van Haren

VoetreflexPlus

Geschreven door Marianne van Leeuwen

Reflexologie, a different kind of happy hour!

Wat is VoetreflexPlus

De VoetreflexPlus is een combinatie van Westerse voetreflexologie op de voet en Traditionele Chinese Geneeskunde (TCM).

Bij voetreflexologie gaat men ervan uit dat het hele lichaam zich weerspiegelt in de voeten. Door deze reflexzones te masseren wordt - in het bijbehorende deel van het lichaam - de doorbloeding, de energiedoorstroming en het zelfgenezend mechanisme van het lichaam geharmoniseerd. Het menselijk lichaam zit namelijk zo mooi in elkaar dat deze veel verstoringen zelf kan oplossen. Als het maar in balans is. 

Voetreflexologie is al eeuwenlang een effectief gebleken natuurgeneeswijze. Het is een holistische therapie. Dat wil zeggen, dat er tijdens de behandeling ruim aandacht is voor jou als mens in het geheel en niet alleen voor de klacht.

Ik maak gebruik van de reflexzones en meridianen op je voeten en onderbenen.
Op de voeten bevinden zich reflexpunten die corresponderen met alle organen, klieren, spieren, botten en zenuwen in ons lichaam. Door massage of palperen op deze punten worden de organen en bloedsomloop gestimuleerd, afvalstoffen afgevoerd en je zelfgenezend vermogen wordt in werking gezet. Het doel is het herstellen van de natuurlijke balans in alle functies van je lichaam. Zowel geestelijk als lichamelijk. Er komt weer evenwicht tussen hoofd, hart, gevoel en lichaam.

Bij de Chinese voetreflexologie werken de Chinezen met totaal andere massagetechnieken. Ze gebruiken glijdende technieken waarbij ze hun lichaamsbeweging gebruiken om druk uit te oefenen. Bovendien masseren ze meer dan alleen de reflexzones op de voeten. Ze masseren ook de meridiaanbanen en acupunctuurpunten op voeten, handen, onderbenen, onderarmen, knieën en ellebogen.

Als de TCM over organen spreekt dan bedoelen ze hierbij het totale energetische systeem dat aan een orgaan toebedeeld wordt en niet het orgaan zoals we dit Westers kennen. Je koppelt als het ware de reflexzones aan de meridianen en de bijbehorende acupunctuurpunten.

VoetreflexPlus stimuleert de energiebanen, waarop het lichaam reageert met een betere bloedtoevoer naar de diverse lichaamsdelen. Het harmoniseert het lichaam waardoor het zelfhelend vermogen en de weerstand wordt verhoogd. Ook zorgt VoetreflexPlus voor een goede balans tussen lichaam en geest. Blokkades (b.v. pijn) in de energiebanen wordt opgeheven en afvoer van afvalstoffen wordt (extra) gestimuleerd. Zo kunnen klachten verminderen en vaak zelfs verdwijnen. Wanneer de blokkades zijn opgeheven, is het lichaam in staat zichzelf te herstellen.

Dit leidt tot een betere gezondheid, vitaliteit en ontspanning van het lichaam en geest. Ze zijn weer in evenwicht.

Wat doet een VoetreflexPlus ontspanningsmassage?

Het geeft ontspanning.
Het verbeteren van de bloedcirculatie.
Het hormoon oxytocine komt vrij. Dit heeft effect op de spijsvertering, ademhaling, geheugen en het werkt pijnstillend.
Je voelt vaak pas hoe gestrest je bent als je de massage hebt ondergaan. Je wordt je bewust van de vermoeidheid die in je lichaam zit. Na verloop van tijd zul je je weer energieker en vitaler gaan voelen.

Naast de ontspanning zijn er hele goede resultaten te behalen met de VoetreflexPlus. Zoals onder andere voor angst en stress, voor hoofdpijn, spier- en gewrichtpijn. Maar ook als je bezig bent met een detoxkuur, is dit heel goed te combineren met een VoetreflexPlus behandeling.

Hoe gaat de massage in zijn werk?

Je ligt op een massagetafel op je rug onder een dekentje. Ik masseer de voeten, maar neem hierin ook je benen en je knieën in mee. Dus let hierop, als je je aanmeld, met je kledingkeuze (wijdere broekspijpen die omhoog gestroopt kunnen worden, of de keuze om je broek uit te doen). Verder hoef je overigens niks mee te nemen.

Ik maak foto’s van de voeten; zowel vooraf als achteraf. Dit om als beeldmateriaal te kunnen toevoegen aan mijn portfolio / verslag. Je ondergaat de massage in stilte met een rustig muziekje op de achtergrond.

Na de massage vraag ik je om, in het kort, op te schrijven wat je van de massage vond en hoe je deze hebt ervaren.

Wil jij een VoetreflexPlus massage/behandeling? Kijk dan eens op de website van Holistic Flow en/of vraag naar de mogelijkheden.

Warme groet, Marianne

Paramedisch Natuurgeneeskundig Therapeut,
werkzaam volgens de 5 natuurprincipes van de BATC beroepsvereniging:
= energie, prikkeloverdracht, drainage, voeding, psyche =

De diensten die aangeboden worden bestaan uit:
Therapie, Massage, Voeding, Bewegng, Tekenen

Gespecialiseerd in "Rouwen bij verlies", “angst- en stress beheersing” en “chronisch ziek”.

Praktijk: Holistic Flow
Bikkelen 2a
6658 AS, Beneden-Leeuwen
W: www.holisticflow.nl
E: holisticflow@outlook.com
T: 06-50280832


Als eerst op de hoogte?
Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief en je bent als eerst op de hoogte van het laatste nieuws.