13-03-2015 2 min. Patrick van Haren

Volleybal op acht basisscholen

Volleybal op acht basisscholen

Onlangs werden er in de nieuwe sporthal van MFA De Rosmolen cliniclessen verzorgd door de vrijwilligers van volleybalvereniging Isala i.s.m. de combinatiefunctionaris van Actief Maas en Waal en de leerkracht. Drie verenigingen en Actief Maas en Waal zorgen voor veel volleybal op 8 scholen in West Maas en Waal!
Ruim 475 schoolkinderen van de scholen uit Boven Leeuwen, Beneden Leeuwen, Wamel, Dreumel, Alphen, Maasbommel en Heerewaarden zijn deze weken volop bezig met volleyballessen tijdens hun gymlessen.

Vanuit Actief Maas en Waal organiseren de scholen dit i.s.m. de drie plaatselijke volleybalverenigingen Touché uit Dreumel, Isala uit Ben. Leeuwen en Siok uit Bov. Leeuwen. Met speciale trainers is hierbij ook éxtra hulp vanuit de NEVOBO Gelderland.

De bedoeling van deze lessen is dat kinderen kennis maken met volleybal als één de mogelijkheden van bewegen, spelen en sporten in hun omgeving. De kinderen gaan aan de slag met spelletjes, waarbij vooral het gooien en vangen met een grote bal centraal staat. Het uiteindelijke doel is het spelen van een heus partijtje volleybal op niveau 1. Dit betekent, dat de kinderen de bal nog mogen vangen, maar al wel na elke gegooide bal doordraaien in hun positie op het speelveld.

Volleybal bij De Leeuwenkuil

Een impressie van de clinicslessen in de nieuwe sporthal De Rosmolen. Foto: Actief Maas en Waal

Nieuwe samenwerking
Nieuw dit jaar is dat 3 plaatselijke volleybalverenigingen samenwerken om voor de kinderen ook nog een fantastisch toernooi als afsluiting te organiseren. Dit eindtoernooi is zaterdag 21 mrt in Sporthal Trumele in Dreumel van 13.00 uur tot 16.00 uur.
Wethouder van sport, Ton de Vree, zal mede de prijzen uitreiken.

Zie ook: www.actiefmaasenwaal.nl

WK beachvolleybal en het EK volleybal
In het kader van het komende WK beachvolleybal en het EK volleybal voor vrouwen dat in Nederland wordt gehouden komt er op 21 maart een speciale volleybalbus naar Dreumel. Daarin zitten allerlei leuke spelen op het gebied van volleybal. Dit geeft natuurlijk extra uitstraling aan deze middag; een sportief feestje voor alle kinderen, vrijwilligers en andere partijen!


Als eerst op de hoogte?
Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief en je bent als eerst op de hoogte van het laatste nieuws.