04-06-2021 1 min. Rinie van Haren

Vrijwilligers laten museum glimmen tijdens NLDoet

Jaarlijkse grote schoonmaak en onderhoud heeft geresulteerd in een opgepoetst museum Tweestromenland

Tekst: Rinie van Haren Fotografie: Reinier Jansen (Beelden Uit De Regio)

Met meer dan 20 vrijwilligers waren ze in Museum Tweestromenland op zaterdag 29 mei bijeen gekomen om deel te nemen aan de jaarlijkse grote schoonmaak. Daarbij werd ieders talent aangewend om de vele verschillende taken te kunnen invullen.

Na een ontspannen ontvangst met koffie werden de mouwen opgestroopt. Niet alleen het interieur maar ook de buitenzijde van het museum moest eraan geloven. Geen hoekje, stoelpoot of bovenlichtje ontkwam aan het gretige poetsfestijn.

Het wieden van het onkruid, het verven van de belettering op de gevel, het verven van de vensterbanken en het opnieuw aanbrengen van de belijning van parkeervakken. Dat waren zomaar enkele van die handelingen die op de enorme waslijst voorkwamen. Het schoonmaken en onderhouden van dergelijke details in en rond het monumentale gebouw is zeker noodzakelijk maar minder opvallend zichtbaar wanneer het museum in vol ornaat draait.

Na alle inspanningen van het team van vrijwilligers is het Museum Tweestromenland museum klaar om de deuren weer te mogen openen voor publiek. Wanneer de omstandigheden het toelaten dat het museum weer wordt opengesteld, brengen wij u uiteraard op de hoogte.


Als eerst op de hoogte?
Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief en je bent als eerst op de hoogte van het laatste nieuws.