18-11-2022 2 min. Rinie van Haren

Waardebonnen 2022

Bericht van de gemeente West Maas en Waal

Als het voor u moeilijk is om rond te komen, heeft u meestal geen geld voor leuke dingen. Wij vinden het belangrijk dat iedereen in onze gemeente de kans heeft om leuke dingen te doen. Wij helpen graag de inwoners waar soms weinig geld is. Zij kunnen daarom waardebonnen krijgen.

Voor wie zijn de waardebonnen bedoeld?
• Voor gezinnen met een inkomen niet hoger dan 110% van de bijstandsnorm en thuiswonende kinderen van 4 tot en met 17 jaar die nog op school zitten. Dat kan de basisschool, middelbare school, een mbo of een hbo zijn;
• Voor gezinnen in de schuldhulpverlening met thuiswonende kinderen van 4 tot en met 17 jaar die nog op school zitten. Dat kan de basisschool, middelbare school, een mbo of een hbo zijn;
• Voor inwoners met een inkomen niet hoger dan 110% van de bijstandsnorm die chronisch ziek of gehandicapt zijn.

Voor welk bedrag kunt u waardebonnen krijgen?
U kunt waardebonnen krijgen van € 25,- per bon. Of en hoeveel waardebonnen u krijgt, hangt af van uw situatie. De waardebonnen kunt u uitgeven bij winkels in onze gemeente met wie we samenwerken.

Hoe werkt het?
De waardebonnen worden automatisch toegekend aan gezinnen met een uitkering van Werkzaak Rivierenland. Zij hebben een brief gekregen. Gezinnen in de schuldhulpverlening en chronisch zieken en gehandicapten die denken dat ook zij recht hebben op de waardebonnen, kunnen deze tot en met 31 december 2022 aanvragen.

Geen brief ontvangen?
Heeft u géén brief ontvangen maar denkt u wel in aanmerking te kunnen komen voor de waardebonnen? Op www.werkzaakrivierenland.nl/voor-inwonersvan-west-maas-en-waal kunt u digitaal het aanvraagformulier invullen.

*Komt u er zelf of met hulp niet uit? *
Dan kunt u een aanvraagformulier opvragen bij VraagWijzer West Maas en Waal via telefoonnummer 0487 790 790. Het aanvraagformulier moet uiterlijk op 31 december 2022 binnen zijn.


Als eerst op de hoogte?
Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief en je bent als eerst op de hoogte van het laatste nieuws.