24-06-2022 2 min. Rinie van Haren

Wandel3Daagse in de lift

Tekst: Rinie van Haren Fotografie: Reinier Jansen

Na twee jaar van afwezigheid - afgelastingen door Covid19 - was er dit jaar weer een heuse Lauwse Wandel3Daagse door de straten van Beneden-Leeuwen en directe omgeving. Ook dit jaar waren de 3 en 5 kilometer weer de meest populaire afstanden voor de voornamelijk jeugdige deelnemers en gezinnen.

De leden van de Activiteitencommissie Leeuwen hadden er weer zin in. Eindelijk kon het driedaagse wandelevenement weer doorgaan. Er werden mooie routes samengesteld en de inschrijving kon beginnen. Waar omliggende dorpen te kampen hebben met een terugloop in de belangstelling, gebeurde in Beneden-Leeuwen het tegenovergestelde. Na jaren van een kleine terugloop zat de belangstelling weer in de lift. Liefst 330 deelnemers gingen drie avonden op pad om uiteindelijk op de Via-Azalea te genieten van een vrolijke intocht.

'Wat een mooi wandelweer en wat een leuke routes.' Het waren opmerkingen die aan de finish veelvuldig klonken. Jacqueline Coopmans, voorzitter van de Activiteitencommissie over het verloop: 'Je hoopt altijd op drie dingen. Mooi weer, dat mensen genieten en dat alles veilig verloopt. En alle drie waren ze van toepassing. Dat stemt ons erg tevreden.'

Het was drie avonden prachtig wandelweer en dat zal zeker een bijdrage hebben geleverd aan het groeiende deelnemersveld. Maar ook het feit dat de laatste jaren het inwonertal flink is gestegen, zal daaraan positief hebben bijgedragen. Het Leeuwse Veld telt inmiddels 800 inwoners en ook daar wonen mensen die graag wandelen, zo is gebleken.

Dweilorkest de Druppels zorgde bij de intocht voor vrolijke muziek

Op het terras van Brasserie De Rosmolen was het ook goed toeven onder de parasols, zowel voor de toeschouwers als voor de deelnemers. De Wandel3Daagse 2022 gaat als zeer geslaagd de boeken in en zal zeker zijn vervolg gaan krijgen.

Met dank aan Regio Beelden Maas en Waal. Kijk ook regelmatig op hun gelijknamige Facebookpagina voor mooie reportages van gebeurtenissen en activiteiten in het Land van Maas en Waal.


Als eerst op de hoogte?
Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief en je bent als eerst op de hoogte van het laatste nieuws.