17-09-2021 2 min. Rinie van Haren

Weggeefhuis Re-style opent deuren

Het is alweer een aantal jaren geleden dat Re-style startte in Beneden-Leeuwen. Na wat omzwervingen dreigde Re-style dakloos te worden maar intussen is de stichting erin geslaagd een nieuw onderkomen te vinden. En wat voor één!

Weggeefhuis Re-Style is een stichting met de doelstelling een plek te zijn waar mensen van de meest uiteenlopende leefstijlen, leeftijden, culturen en sociaal economische achtergronden in een kosteloze omgeving hun garderobe kunnen aanvullen. Petra Basten vertelt namens de stichting: ‘Met dit initiatief leveren we een bijdrage aan het vergroten van de sociale samenhang en voor wie dit nodig heeft zijn we een steuntje in de rug. We willen duurzaam omgaan met nog bruikbare kleding. Hierdoor verkleinen we de afvalberg en bevorderen we een beter milieu. Het is een gratis concept. Men mag tot een maximum aan kleding uitzoeken. Inbrengen van kleding is zeer welkom maar is niet verplicht.’

Stichting Re-style werkt met een geld-vrij concept en is daardoor afhankelijk van subsidies, van sponsoren en van burgers die Re-style een warm hart toedragen. Petra gaat verder: ‘We hebben enige jaren een kraakpand mogen gebruiken maar daar moesten we uit. Inmiddels hebben we een nieuwe locatie gevonden. Wij kunnen dit pand gebruiken tegen een vergoeding van 200 euro per maand voor gas, water en licht.’ Stichting Re-style hoopt geld bij elkaar te krijgen door subsidie van de gemeente West Maas en Waal en Druten. Bedrijven, die dit mooie initiatief willen ondersteunen zijn zeer welkom. Kledingzaken die blijven zitten met (overtoligge) seizoenskleding wordt de mogelijkheid geboden om kleding en accessoires goed terecht te laten komen.

De afgelopen dagen is er hard gewerkt en nu is het zover. Met inzet van 12 vrijwilligers vindt de opening plaats op donderdag 16 september om 10.00 uur.

Weggeefhuis Re-Style Zandstraat 53-03 6658 CM Beneden- Leeuwen Tel nr: 0682616461 E-mail: weggeefhuis.restyle@gmail.com Geopend op donderdag en zaterdag van 10.00-16.00


Als eerst op de hoogte?
Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief en je bent als eerst op de hoogte van het laatste nieuws.