17-11-2023 2 min. Rinie van Haren

Welke vergoedingen zijn er voor mantelzorgers vanuit de zorgverzekering?

Het nieuwe jaar staat alweer voor de deur. Een geschikt moment om weer eens de zorgverzekering onder de loep te nemen. Past jouw huidige pakket nog bij jouw wensen en behoeften? Ben je wellicht in het afgelopen jaar mantelzorger geworden? Dan is de gratis informatiebijeenkomst Zorgverzekering en Mantelzorg op woensdag 13 december a.s. wellicht iets voor jou.

Diverse vergoedingen voor mantelzorgers worden namelijk steeds vaker meegenomen in de aanvullende zorgverzekering. Mantelzorg krijgt een steeds grotere rol in de maatschappij en dit wordt gelukkig ook herkend en erkend door zorgverzekeringinstanties. Er zijn bijvoorbeeld vergoedingen beschikbaar voor mantelzorgvervanging of wanneer je een cursus rondom mantelzorg wil volgen. De diverse vergoedingen veranderen jaarlijks en het is ook niet altijd duidelijk hoe je een vergoeding kan aanvragen. Tijdens deze bijeenkomst krijg je voorlichting over de diverse aanvullende zorgverzekeringen voor mantelzorgers voor het jaar 2024.

Tijdens de informatiebijeenkomst geeft Eefje Heeren, sociaal raadsvrouw bij Sociom, uitleg over de diverse vergoedingen en de verschillen tussen de zorgverzekeraars. Ook komt Astrid Schut, mantelzorgmakelaar binnen het Land Cuijk, toelichten wat een mantelzorgmakelaar kan betekenen voor mantelzorgers. Ook deze dienst wordt vaak vergoed vanuit de aanvullende zorgverzekering.

De bijeenkomst duurt van 19.30u – 21.30, is gratis en interessant voor alle mantelzorgers, professionals, vrijwilligers en andere belangstellenden uit de gemeente Land van Cuijk. Voor meer informatie of om je aan te melden, kun je contact opnemen met het Mantelzorg- en Vrijwilligersplein*. Ga hiervoor naar onze website www.mvplein.nl/informatiebijeenkomst-zorgverzekering-mantelzorg of bel naar 0485 – 700 500. Aanmelden is verplicht en kan tot 9 december. De bijeenkomst is bij MFA de Valuwe (De valuwe 1 in Cuijk).

*Onderdeel van Sociom


Als eerst op de hoogte?
Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief en je bent als eerst op de hoogte van het laatste nieuws.