23-09-2022 1 min. Rinie van Haren

West Maas en Waal heeft minste laadpalen

Van alle gemeenten in de provincie Gelderland is volgens een onlangs gehouden onderzoek West Maas en Waal, samen met de gemeente Berkelland en Bronckhorst, de gemeente met het minste aantal laadpalen voor elektrische auto's. Met andere woorden, als je in het bezit bent van een elektrische auto en je zoekt naar een laadpaal, moet je in de gemeente West Maas en Waal de meeste kilometers maken.

In het onderzoek dat is uitgevoerd door energiebedrijf Zonneplan, is de laadpaaldichtheid in Arnhem het grootst en hoef je slechts 670 meter gemiddeld af te leggen om bij een laadpaal te eindigen. In West Maas en Waal is dat maar liefst 16 kilometer. Zonneplan deelde he aantal laadpalen op het aantal kilometers aan wegen in elke gemeente om te komen tot die conclusie. Het landelijk gemiddelde staat momenteel op 1,5 kilometer tot aan een laadpaal.

Als je in het bezit bent van een eigen laadpaal, is het wenselijk om een eigen oprit te hebben, want een kabel die over het trottoir zou moeten liggen naar je auto heeft zeker nadelen en is in veel gemeenten niet eens toegestaan.


Als eerst op de hoogte?
Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief en je bent als eerst op de hoogte van het laatste nieuws.