09-04-2021 2 min. Rinie van Haren

Wethouder Rob Reuvers stelt zich voor

Donderdagavond 1 april is tijdens de raadsvergadering Rob Reuvers geïnstalleerd als nieuwe wethouder van onze gemeente. Hij is voorgedragen door de FD Partij Beneden-Leeuwen. Rob Reuvers (35) is al jaren actief als fractievolger voor de FD. Hij volgt Bert van Swam op. Hij stelt zich graag aan u voor!

Inwoner centraal

“Samen met mijn vrouw Sandra en mijn twee kinderen woon ik in Beneden-Leeuwen. Daar woon ik mijn hele leven al, dus ik ben echt een Maas en Waler, lacht de kersverse wethouder. “Ik heb echt ontzettend veel zin in deze uitdaging. Voor u als inwoner van deze mooie gemeente wil ik graag een bevlogen en betrokken wethouder zijn. Als wethouder probeer ik de belangen van alle inwoners van West Maas en Waal maximaal te dienen. Daarbij staat u als inwoner voor mij echt centraal”.

Maatschappelijk betrokken

“Ik stel het maatschappelijk belang voorop. Dat vind ik belangrijk. Daarom ben ik altijd al wel betrokken geweest bij het organiseren van activiteiten. En zet ik mij actief in bij verschillende verenigingen. Deze nieuwe functie past daarom ook goed bij mij; op deze manier kan ik een verschil maken voor onze samenleving” aldus Rob die jarenlang als projectmanager bij Huisman Etech Experts werkte. Hij voegt daaraan toe “Ik blijf bij Huisman werken, maar parttime in een adviserende en ondersteunende rol. Want anders kan ik het natuurlijk niet combineren met mijn wethouderschap”.

Sociaal Domein draait om mensen

Rob Reuvers heeft als portefeuille het Sociaal Domein: “Met veel respect voor wat Bert van Swam heeft bereikt, neem ik zijn taken over. Het Sociaal Domein vind ik een belangrijke portefeuille. Het draait om mensen. Iedere inwoner komt hier vroeg of laat mee in aanmerking. Dit wil je dan zo optimaal mogelijk geregeld hebben. Ik wil de huidige kwaliteit proberen te waarborgen en waar mogelijk verbeteren”.

Samen is niet alleen

“Toen ik prins van carnavalsvereniging De Braoiers was, had ik als leus: ‘samen is niet alleen’. Dat is mijn levensmotto geworden. En ik vind het ook heel passend voor mijn werk als wethouder. Want samen krijg je zoveel meer voor elkaar is mijn ervaring. Ik vind het daarom heel belangrijk om goed samen te werken op alle lagen en niveaus” aldus Rob Reuvers. “Door corona is het persoonlijk contact natuurlijk lastiger, maar hopelijk is er richting de zomer weer meer mogelijk”.

Veel zin in deze uitdaging

“Ik heb ontzettend veel zin in deze nieuwe uitdaging” aldus Rob die houdt van nieuwe dingen leren. “Mooi dat ik deze stap mag zetten en dat het mij gegund is. Voor mijzelf zal het een hele leerzame periode zijn. En ik kijk er ontzettend naar uit om samen met u daar waar mogelijk het leven te verbeteren in West Maas en Waal!” sluit Rob enthousiast af.

Fotoreportage van de installatie van Rob Reuvers als wethouder voor de gemeente West Maas en Waal, verzorgd door Hanneke de Vries, waarvoor onze dank


Als eerst op de hoogte?
Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief en je bent als eerst op de hoogte van het laatste nieuws.