11-09-2020 2 min. Rinie van Haren

Wethouder Ton de Vree stopt per 1 december

Wethouder Ton de Vree heeft besloten per 1 december te stoppen als wethouder van de gemeente West Maas en Waal. Hij is 18 jaar actief geweest in de politiek. De eerste 12 jaar als raadslid, daarna als wethouder. Wie Ton de Vree opvolgt, is nog niet bekend.

Fotografie Anton Roeterdink

Wethouder Ton de Vree heeft de portefeuilles financiën, duurzaamheid, milieu, sport, cultuur en accommodatiebeleid “Een moeilijk maar weloverwogen besluit” aldus wethouder Ton de Vree. “Ik merkte de laatste tijd dat de balans tussen mijn werk en privéleven niet meer in evenwicht is. Dan wordt het tijd om andere keuzes te maken” licht de wethouder zijn keuze toe in een brief die is gericht aan de raadsleden en de fractievolgers van de gemeente West Maas en Waal.

Verantwoordelijkheid

'Tijdens de coronacrisis is het besef goed doorgedrongen wat de invulling van wethouderstaken betekent voor het privéleven,' aldus de wethouder. De verhoudingen zijn voor Ton de Vree in disbalans geraakt en dat zette hem tot nadenken over de toekomst. 'Als wethouder financiën neem ik mijn verantwoordelijkheid om de bezuinigingsopgave die is ingezet mee af te maken. Daarom vertrek ik pas na de raadsvergadering over de begroting en wel per 1 december 2020. In de tussenliggende periode kan mijn partij, de FD Dreumel, samen met de FD West Maas en Waal op zoek naar een opvolger die verder kan bouwen aan de toekomst van onze gemeente.'

“Trots op wat we samen hebben bereikt”

“Ik kijk met een fijn gevoel terug dat ik ruim 18 jaar volksvertegenwoordiger en bestuurder mocht zijn in deze prachtige gemeente. Ik ben trots op wat we samen hebben bereikt. De saamhorigheid en betrokkenheid van inwoners bij de gemeente zijn voor mij altijd herkenbaar geweest. Samen met medewerkers, college- en raadsleden is er gebouwd aan een stabiele gemeente. Een prachtige tijd waarin ik een bijdrage heb kunnen leveren aan de leefbaarheid in de dorpen” aldus Ton de Vree.

Betrokken wethouder

Burgemeester Vincent van Neerbos: “Wethouder Ton de Vree is een betrokken wethouder die zich enorm heeft ingezet voor onze gemeente. Jammer dat hij ons gaat verlaten, maar ik begrijp zijn overwegingen. Ik waardeer dat hij als wethouder financiën zijn verantwoordelijkheid neemt en blijft tot en met de politieke discussie over de bezuinigingsopgave”.


Als eerst op de hoogte?
Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief en je bent als eerst op de hoogte van het laatste nieuws.