08-07-2022 3 min. Rinie van Haren

Wiellawaai is een muzikaal toverwoord geworden

Wederom een topeditie met veel muzikale hoogstandjes

Door Rinie van Haren

De berichten die kort na afloop van Wiellawaai en Dag van Leeuwen elk jaar verschijnen lijken vaak inhoudelijk op elkaar. Toch moet gezegd worden dat elke editie zijn eigen karakter en inhoud heeft. De organisatie slaagt er steeds weer in om topartiesten naar ons dorp te halen. Zo'n artiest zal voor de één dan meer aanspreken dan voor de ander, maar voor het totale programma lopen dan toch elk jaar weer duizenden mensen warm.

Een geweldige start

Het affiche van de vrijdagavond was op papier al een smaakmaker. En daat bleek al direct toen dj Ron Laam zijn eerste nummers door de boxen liet galmen. De toon was gezet. Toen Frans Duijts vanuit het naburige Tiel de sloot was overgekomen, verdrongen velen zich voor het podium en zongen vooral en luidkeels mee op het gelijknamige nummer van de Betuwse zanger. De muzikanten van The Daredevils lieten een duivelse tornado opstijgen in de typische witgrijze feesttent aan de Wiel. Wie nog geen genoeg heeft van deze duivelse formatie kan ze nog aan het werk zien tijdens de Nijmeegse Vierdaagse en opde Avond van Druten. Het Brabantse feestduo Tom en Bart, beter bekend als Party FreaX, liet het tentdoek na middernacht nog eens flink klapperen.

Tweede muziekavond

Op zaterdagavond duurde het wat langer voordat alle bezoeker door de toegangscontrole waren. Het was dan ook volledig uitverkocht en de weersomstandigheden waren al net zo goed als het programma voor deze tweede muziekavond. Aan DJ Mike de eer om zich als eerste te laten horen vanaf het grote podium. Daarna begon de eerste sessie van Mill Street. Wat een geweldige band en wat een performance. Halverwege de avond werd het podium vrijgemaakt voor de boomlange Drent, die geen enkele moeite heeft om uit eigen werk te putten. Jannes heeft al tientallen grote hits uitgebracht die inmiddels zo bekend zijn dat de teksten door het veelkoppige publiek letter voor letter worden meegezongen. Niet alleen door jongeren maar zelfs door de rijpere bezoekers.

Fan van 91

Gonnie was samen met één van haar kinderen en diens partner speciaal naar de feesttent gekomen om het optreden van Jannes bij te wonen. Tot zover lijkt dat niet bijzonder. Haar hoge leeftijd en haar uitgesproken passie voor de Nederlandstalige muziek van Jannes waren reden voor het managementteam om een Meet & Greet toe te staan achter de coulissen van Wiellawaai. Het werd een hartelijke en bijzondere ontmoeting waarvoor Gonnie uit haar rolstoel kwam om naast Jannes te kunnen staan toen de vele fotocamera's begonnen te flitsen. Na het afscheid ging de sympathieke Drenthse zanger nog met enkele anderen op de foto en nam afscheid.

Finale

Mill Street had intussen de positie op het podium weer ingenomen en speelde bijna aaneengesloten vele grote hits en deed dat op voortreffelijke wijze, waarbij ook gezegd moet worden dat licht en special effects de show een geweldige dimensie gaven. Na middernacht stond er nog een bekende artiest op het programma. Tino Martin heeft geen introductie meer nodig. Luidkeels zong het Maas en Waalse publiek mee met 'Jij liet me vallen', 'Loop niet weg' en 'Zij weet het'. De finale was voor de muzikanten van Mill Street, die de start van de tweede helft van 2022 met muzikale hoogstandjes inzette.

Dank

De organisatie wil en zal niet vergeten grote dank uit te spreken naar iedereen die dit festival mogelijk hebben gemaakt. De vrijwillgers, inwelke hoedanigheid dan ook, hebben zich ook nu weer onbaatzuchtig en voor met de nodige humor en plezier ingezet. Er is weer wat afgelachen. Ook dank aan de sponsors, die zowel in fananciële steun als in materiële zin hebben bijgedragen. Dank ook aan de buurtbewoners, die mogelijk hun slaaptijd moesten aanpassen of een ongewenst plastic bekertje in hun tuin vonden. Dank ook aan de duizenden bezoekers, die er met elkaar een verbroederend feest van hebben gemaakt.

Verderop in deze nieuwseditie een reportage van de Dag van Leeuwen

Hieronder volgt een fotoreportage. De foto's van vrijdag zijn van Markeon, de foto's van zaterdag zijn gemaakt door Reinier Jansen Fotografie, waarvoor onze speciale dank. (Reinier weet waarom)


Als eerst op de hoogte?
Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief en je bent als eerst op de hoogte van het laatste nieuws.