23-12-2022 1 min. Rinie van Haren

Wintervertelling in de kerstvakantie

Museum Tweestromenland komt tot leven

Op woensdag 28 december 2022 is er een avondprogramma bedoeld voor gezinnen met kinderen van 6 t/m 12 jaar waarbij museum Tweestromenland tot leven komt. Er is een wintervertelling, vanuit de gedachte van Mina Kuppen, weldoenster voor het dorp Beneden-Leeuwen in vervlogen tijden. Zij heeft o.a. geld gegeven zodat de kerk en het klooster St. Elisabeth gebouwd konden worden.

Ontmoet Mina Kuppen en kom meer te weten over haar. En ontmoet de arme, hardwerkende Maas- en Walers zoals haar dienstmeisje, de kruidenier en de schoolmeester, en luister naar ze. En beslis mee waar Mina Kuppen haar geld aan gaat geven. Want wat zou jij doen?

Inschrijven is verplicht, want vol is vol. Er is plaats voor 25 bezoekers. Inschrijven kan tot en met 27 december per mail via secretariaat@museumtweestromenland.nl

Aanvangstijd is 16.30 uur en om 19.00 uur wordt de avond afgesloten. De entreeprijs is die avond € 5 voor volwassenen en € 2,50 voor kinderen, waarbij er na afloop in het museumcafé voor iedereen een consumptie en een broodje wordt geserveerd.

Bij veel belangstelling zal er op 4 januari een tweede avond worden gepland. Houd de website: www.museumtweestromenland en de facebookpagina van het museum in de gaten voor meer informatie.

Portret van de Leeuwense notarisdochter Mina Kuppen, geschilderd door Ed van Heck.


Als eerst op de hoogte?
Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief en je bent als eerst op de hoogte van het laatste nieuws.