27-11-2020 2 min. Rinie van Haren

Zorgwinkel van KlusWijs helpt ongemakken vergeten

Veel zorgartikelen te koop, maar ook te huur

Door Rinie van Haren

In de ruim gesorteerde doe-het-zelf zaak KlusWijs aan de Korte Brouwersstraat vind je direct naast de ingang een complete zorgwinkel. Op het eerste gezicht een niet voor de hand liggende combinatie maar in gesprek met eigenaar Alex van Gruijthuijsen wordt al snel helderheid gegeven.

Veelzijdig

‘Bij het klussen thuis houden veel mensen rekening met de mogelijkheid van het zo lang mogelijk thuis blijven wonen. En zo komt het vaak voor dat we vragen krijgen over zorghulpmiddelen. Dat varieert van een verhoogd toilet tot extra handgrepen en beugels in de badkamer. Bij die groeiende vraag realiseerden we ons hoe groot en gevarieerd het aanbod is.’ Ongemakken en beperkingen worden al snel vergeten als men gebruik kan maken van de juiste hulpmiddelen.

Mogelijkheden

Als je door de zorgafdeling loopt, word je al snel verrast door de veelzijdigheid. Dobbelstenen met grote cijfers, een speciale bril die je helpt bij het druppelen van je ogen, een handige blikopener als je pols of hand tijdelijk of langere tijd is geblesseerd, je kunt het zo gek niet bedenken of er zijn oplossingen voor alle lichamelijke ongemakken. Natuurlijk zijn er ook rollators in diverse uitvoeringen, rolstoelen en krukken, die ook voor een dag te huur zijn. Alex noemt een voorbeeld: ‘Stel je voor dat je moeder in huis nog prima uit de weg kan maar in een pretpark of ziekenhuisbezoek geen grote afstanden meer te voet kan afleggen. Dan kun je voor één dag gemakkelijk een rolstoel huren. Of krukken of een rollator.’

Oplossingen

Er blijkt veel onwetendheid te zijn over wat deze zorgafdeling allemaal te bieden heeft. Alex legt uit: ‘We hebben een catalogus klaarliggen voor onze klanten zodat ze zelf kunnen ervaren wat er allemaal te koop is. We hebben een vaste leverancier maar doen ook zaken met bijvoorbeeld Slechtziend.nl uit Beneden-Leeuwen. Zo versterken we als lokale ondernemers ook elkaar.’ In de doe-het-zelf-zaak zijn behulpzame en deskundige medewerkers aanwezig die vragen beantwoorden en adviseren. De zorgwinkel voorziet in een grote behoefte en is een aanwinst voor de regio.

Foto's: Markeon

KlusWijs Bouwmarkt en Zorgwinkel

Korte Brouwerstraat 14 Beneden-Leeuwen


Als eerst op de hoogte?
Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief en je bent als eerst op de hoogte van het laatste nieuws.