Brandschoon Brandbeveiliging

In gesprek met Sander Banken, mede-eigenaar van Brandschoon, gaat het al snel over veiligheid en behoedzaamheid, iets wat bijna van nature in de genen van deze Leeuwense ondernemer en derde generatie brandweerman zit. In een korte rondleiding door zijn bedrijf, dat bijna 40 jaar bestaat, wordt al snel duidelijk dat Sander, die het bedrijf samen met zijn vader Tontje runt, niets aan het toeval overlaat. ‘Alle blussers vullen we zelf. De blusser gaan gegarandeerd 20 jaar mee.

Brandblussers en brandslanghaspels
Elk jaar onderhouden we de geplaatste blussers en brandslanghaspels op locatie en zijn hiervoor dan ook KIWA / CCV / REOB 4.0 a-b en ILT(scheepvaart)gecertificeerd en erkend. Eens in de 5 jaar wordt de schuimblusser helemaal leeg gemaakt en wordt deze in de meeste gevallen voorzien van het unieke Cold schuim dat als belangrijke eigenschap de temperatuur in de brandhaard in korte tijd razendsnel kan verlagen waardoor branden snel bestreden kunnen worden. Bovendien is de vulling biologisch afbreekbaar en kan het zelfs elektrabranden, vetbranden en lithium accubranden bestrijden.

Veel disciplines
Bij de oprichting in 1980 begon Tontje met Brandschoon als schoorsteenveegbedrijf, waar het de naamkeuze aan heeft te danken. Zeven jaar later kreeg het vullen en onderhouden van brandblussers de overhand en groeide de klantenkring. Hoewel de controles en onderhoud aan de blussers en brandslanghaspels één van de hoofdtaken van Brandschoon is, zijn er nog diverse andere disciplines, zoals het verkoop van rookmelders, Co-melders, EHBO-materiaal, en AED’s . Maar ook bijvoorbeeld het verzorgen van BHV opleidingen en herhalingen voor diverse BHV-organisaties behoort tot de werkzaamheden.

Preventie
Daarnaast is Sander sinds 2016 lid van het landelijke STH-team als plaatsvervangend teamleider. (STH staat voor: Specialisme Technische Hulpverlening) Dit zijn 150 bijgeschoolde brandweermensen die vanuit 5 kazernes verspreid in Nederland worden ingezet bij complexe technische hulpverleningsincidenten. Daarvoor was hij 10 jaar beroepsbrandweerman in Nijmegen en nu 25 jaar vrijwillig brandweerman bij het korps Leeuwen. De kans op woningbrand is de laatste jaren toegenomen door het gebruik van vele verschillende soorten accu’s en oplaadapparatuur.

Op vrijdagmiddag is de winkel aan de Zandstraat 118b tussen 15.30 en 20.00 uur geopend en kunnen consumenten terecht voor aanschaf van brandblusmiddelen, rookmelders en Co-melders waarbij een passend advies wordt verzorgd.

W: Brandschoon

Bedrijvenoverzicht

Zandstraat 120
6658 CX Beneden-Leeuwen
06-12538848


Als eerst op de hoogte?
Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief en je bent als eerst op de hoogte van het laatste nieuws.