Kinderdagverblijf Stip & Stap

Aan de Van Heemstraweg 67 in Beneden-Leeuwen is Kinderdagopvang Stip & Stap gevestigd en deze wordt geleid door Miranda Soetekouw en haar team. Miranda heeft voor haar kinderdagopvang een heldere visie:

De ontwikkeling van kinderen wordt voor een groot deel bepaald door onderlinge contacten; dit is ook de reden dat wij bewust kiezen voor een verticale groep. Op deze manier krijgen de kinderen niet alleen met hun leeftijdgenootjes te maken, maar met kinderen van verschillende leeftijden. Zo benader je het leven binnen een gezinssituatie het beste en stimuleer je de ontwikkeling van het kind optimaal.
Dit wordt bereikt door op een respectvolle, ontspannen manier met zowel kinderen, als ouders/verzorgers en personeel om te gaan. Wij sturen de kinderen in hun persoonlijke ontwikkeling, met name in hun sociale omgang. We gaan uit van de individuele behoefte van ieder kind en benader hen op een positieve manier zodat ze een positief zelfbeeld kunnen ontwikkelen, wat van belang is voor hun gevoel van eigenwaarde.

Op de groep zijn vaste leidsters aanwezig, zodat er een goede vertrouwens- en hechtheidrelatie met de kinderen wordt opgebouwd. Gedurende de dag is er een vaste dagindeling. Dit is herkenbaar voor de kinderen en sluit aan bij de behoefte aan regelmaat en duidelijkheid. Voor dreumesen en peuters is een vast schema van belang omdat de structuur die zo ontstaat het kind veiligheid biedt. Kinderen van deze leeftijd leren de volgorde van gebeurtenissen herkennen en krijgen daardoor grip op hun wereld.
Voor baby's proberen we zoveel mogelijk een eigen ritme aan te houden. Ieder kind heeft zijn eigen identiteit en mogelijkheden, waar leidsters hun benaderingswijze op aanpassen. Om dit alles goed te laten verlopen, wordt veel belang gehecht aan een goede afstemming tussen ouders en de leidsters.
Ons motto is: elk kind is uniek en we zullen ze op een liefdevolle manier opvangen!!

Kinderdagopvang Stip & Stap is gevestigd:
Van Heemstraweg 67
6658 KG Beneden-Leeuwen
0487-507898
www.stipenstap.nl
email: miranda@stipenstap.nl

We zijn van maandag t/m vrijdag geopend van 7.00 tot 19.00 uur.
Meer informatie is te vinden op onze website.

Bedrijvenoverzicht

Van Heemstraweg 67
6658 KG Beneden-Leeuwen
0487-507898
miranda@stipenstap.nl

Als eerst op de hoogte?
Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief en je bent als eerst op de hoogte van het laatste nieuws.