Maas & Waal Online

Wat begon als een experiment ”kan ik een app bouwen” eindigde na meer dan een jaar bouwen in een nuttige app voor en over regio Maas en Waal, zo vat Ben Schonenberg de bouw van zijn praktische eindproduct samen. Een (sociale) informatievoorziening die de talloze versnipperde websites, webshops en facebookpagina’ samenbrengt op een plek. Onlangs is de app gepubliceerd in de Google App Store en de Apple Play Store. Het publiceren in de Apple Play Store heeft nogal wat inspanning gekost omdat Apple hoge eisen stelt aan apps. Maar op 15 april om 16:48 uur kwam het bericht. *Congratulations! We're pleased to let you know that your app, M&WOnline, has been approved for the App Store. *

Ontstaan van de app

De kiem van het idee was een app bouwen voor Senioren Leeuwen 50+ met daarin een overzicht van alle beschikbare AED’s en locaties in Beneden-Leeuwen. Dit is inmiddels uitgebreid naar alle dorpen in West Maas en Waal, Druten is bezig met een inventarisatie en heeft deze eind 2021 beschikbaar. Deze gaan wij zeker vermelden in de app. Er is een informatiefilmpje van het Rode Kruis te zien ”IEDEREEN KAN REANIMEREN”. Zo heb je in één oogopslag per dorp alles bijeen om een mensenleven in nood de eerste noodzakelijke hulp te kunnen bieden zonder dat kostbare tijd onnodig verloren gaat.

Steeds completer

Nadat de app vorm kreeg is deze steeds verder uitgebreid tot wat het nu is. Veel bedrijven, maar ook winkels en organisaties hebben echt een prachtige website. Het is het visitekaartje van hun product of bedrijf. Ben Schonenberg (bouwer van de app) zegt dat de app steeds in beweging zal zijn en er elke week een update nodig is om de laatste ontwikkelingen te publiceren. Het is een unieke en gebruiksvriendelijke app geworden en laat u met enkele kliks kennis maken met verwijzingen naar alle websites, webshops en facebookpagina’s. Het actuele gemeentenieuws is bijvoorbeeld vanaf week 1-2021 binnen handbereik. Kortom een heel uitgebreide app waarbij we ons kunnen afvragen wat staat er eigenlijk niet in. Alles is te vinden, ook de vele evenementen waar het Land van Maas en Waal om bekend staat, vind je hier terug.

Downloaden

De telefoon is niet meer weg te denken, sterker nog u heeft hem bijna altijd binnen handbereik. Het wordt steeds meer hét communicatie middel om te bellen-appen-kopen-betalen-internetten etc. Download deze gratis app via de App Store dan heeft u alles over uw gemeente of eigen dorp onder één knop en laat je verrassen door de veelzijdigheid die in één app is samengebracht. Zoek op M&WOnline of maasenwaalonline de rest gaat vanzelf.

Bedrijvenoverzicht


6658 Beneden-LeeuwenAls eerst op de hoogte?
Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief en je bent als eerst op de hoogte van het laatste nieuws.