Swambacchus

Brouwerij Swambacchus is een kleine ambachtelijke brouwerij in Beneden-Leeuwen, gelegen in het land van Maas en Waal.

In 2010 is Peter begonnen met bierbrouwen. Hij experimenteerde en wisselde ervaringen uit met een vriend, die al langer brouwde. Er ontstonden heerlijke biertjes, waar vrienden en familie regelmatig van genoten. Peter vertelde graag over de bieren en de smaken. Hij vond het leuk om mensen te helpen de smaak optimaal te beleven. Langzamerhand onstond de wens om meer mensen te laten genieten van dit ambachtelijk gebrouwen bier. In december 2012 is Brouwerij Swambacchus een feit geworden.

De naam voor de brouwerij gebruikten we thuis al langer voor eerder gebrouwen biertjes en zelfgemaakte wijnen. Onze naam: van Swambagt, samen met de naam van de god van de drank Bacchus vormt de ambachtelijke naam Brouwerij Swambacchus.

Het bier wordt gebrouwen met aandacht voor de ingrediƫnten en het brouwproces. We zijn begonnen met het brouwen van 33 liter per batch, maar medio 2013 zijn we overgegaan op brouwsels van 100 liter. Vanaf 2016 staat de productie op zo'n 5000 liter per jaar. Het bier wordt voornamelijk in het Land van Maas en Waal verkocht.

In 2015 en 2016 heeft Peter in Belgiƫ een opleiding Zythologie gevolgd, welke hij met succes heeft afgerond. Een zytholoog is iemand die gespecialiseerd is in bier en bier-spijscombinaties. De voornaamste taken van een zytholoog zijn het geven van gedetailleerde informatie over bier, bierstijlen en het smaakprofiel ervan. De zytholoog geeft ook biersuggesties bij een bepaald gerecht of gang en de uitleg over de bierkaart. Denk daarnaast aan het geven van workshops en proeverijen of het adviseren in een slijterij. Een bierspecialist van hoog niveau dus, met veel passie voor bier!

Brouwerij Swambacchus Korte Brouwersstraat 3 6658 AC Beneden-Leeuwen

Bedrijvenoverzicht

Korte Brouwersstraat 3
6658 AC Beneden-LeeuwenAls eerst op de hoogte?
Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief en je bent als eerst op de hoogte van het laatste nieuws.