Begrensd door de rivieren de Maas en de Waal is water een thema dat in de geschiedenis van het Land van Maas en Waal een belangrijke rol speelt. Wat heeft de ligging tussen die twee rivieren betekend voor de ontwikkeling van dit gebied? Je ziet er alles over in Museum Tweestromenland.
Het museum heeft twee verdiepingen waar diverse vaste tentoonstellingen te zien zijn. Zoals de tentoonstelling ‘Water, leven tussen twee rivieren’ die zeer interactief is en daardoor ook erg aantrekkelijk voor kinderen. Kinderen kunnen vissen naar ‘Wist-je-datjes’ en zelf een overstroming nabootsen in onze maquette.
In de stijlkamers kun je zien hoe voor onze voorouders leefden. En op de beroepenetage maak je kennis met beroepen die deze streek typeerden. Ook de kruidenierswinkel en een stoffenwinkeltje zijn daar te zien. Op de afdeling ‘Vroege bewoners’ maak je kennis met de Romeinen en de bewoners uit de prehistorie. En wordt meer verteld over de vondsten die zijn gedaan in de bodem van het gebied, zoals boten en funderingen van villa’s uit de Romeinse tijd. Kinderen kunnen een speurtocht doen en bij het schooltje is een kinderhoek. Kortom, veel te zien en te doen!
Naast de vaste tentoonstellingen hebben we op de begane grond steeds twee tijdelijke exposities die verdiepen, verbreden en verrassen. Hierbij speelt hedendaagse kunst een belangrijke rol.
Museum Tweestromenland: geschikt voor alle leeftijden en het hele gezin!
Vrijwilligers zijn van essentieel belang om het museum in stand te houden. Museum Tweestromenland is daarom continu op zoek naar mensen die zich ook graag inzetten om jong en oud te blijven boeien met de rijke historie van het Land van Maas en Waal. Klik hier voor meer informatie over hoe jij een bijdrage kan leveren.
Hoewel veel inwoners van Beneden-Leeuwen en omstreken het museum wel kennen is het interessant om de actuele tentoonstellingen en optredens goed in de gaten te houden.
Het museum is (feestdagen uitgezonderd) geopend op woensdag, vrijdag, zaterdag en zondag. Voor de precieze openingstijden klik je hier.