26-06-2020 5 minuten Rinie van Haren

Praktijk Marianne geeft energetische behandelingen

Geschreven door Marianne van Leeuwen


Holistisch energetische behandeling


Holisme stamt af van het Griekse woord holon, dit betekent heel / alomvattend. Holisme is een filosofie, levensvisie of levensovertuiging. Er wordt daarbij van uitgegaan dat alles met elkaar in verbinding is. Een visie die in deze tijd steeds bekender wordt. In de holistische visie beschouwen we de mens als één geheel. Alle gevoelens, emoties, gedachten en verlangens zijn met elkaar verbonden. Ze beïnvloeden elkaar en kunnen niet los van elkaar worden gezien. Ze vormen samen een balans. Als op het ene niveau iets gebeurt dan heeft dat onmiddellijk effect op het andere niveau. Het lichaam is de graadmeter van onszelf, van hoe we ons voelen en hoe we denken. Als de graadmeter van balans niet meer in evenwicht is, dan zal het lichaam een signaal afgeven. Vaak al veel eerder dan wij ons realiseren. Je krijgt dan een klacht. De kunst is om de klacht te verbinden met de realiteit. En weet, het lichaam liegt nooit!


Bewustwording is een genezingsproces


Alles moet na een disbalans weer in balans komen om je weer lekker in je vel te voelen. Maar je moet je wel bewust zijn van je disbalans. Je kunt jezelf de vraag stellen waar jouw disbalans vandaan komt. Is de klacht ook de daadwerkelijke oorzaak of zit er nog een ander niveau achter die het d=signaal afgeeft.
Vaak is dit lastig te achterhalen. Wij mensen zijn geneigd om alleen naar de klacht te kijken die er op dat moment is. En niet naar de achterliggende klacht, naar de werkelijke oorzaak. Binnen de holistische visie wordt een klacht, symptoom of ongemak, gezien als een door het lichaam gegeven signaal van een verstoorde balans.
In het behandelen van mensen vanuit deze visie heb ik niet de intentie het signaal zo snel mogelijk weg te werken, maar de wens om die mensen te kunnen behandelen naar bewustwording en inzicht. Dat een klacht vaak niet op zich zelf staat, maar dat er vaak een achterliggende klacht aanwezig is.


Welke behandelingen kunnen er gegeven worden?
• Reiki:
De term Reiki komt uit de Japanse woorden “Rei” en “Ki”. “Rei” betekend Universele en “Ki” staat voor levensenergie. Deze universele levensenergie is overal om ons heen en is aanwezig in alles wat leeft. Het is de essentiële energie waaruit wij bestaan.
Reiki is een methode waarbij gewerkt wordt met het sturen van deze kosmische energie. We zijn in staat om bij onze geboorte deze energie vrij op te nemen en door te geven. Reiki is een geneeswijze die al eeuwen oud is en die iedereen bewust kan leren toepassen. Het zorgt ervoor dat tekorten aan energie in ons lichaam worden opgelost zodat de natuurlijke balans wordt hersteld. Door handoplegging op pijnlijke plekken kunnen we de pijn uit die zones verminderen.
Iedereen kan Reiki toepassen. Zelfs het bekende helende “kusje erop” wat voor iedereen wel bekend is, werkt met dezelfde universele energie. Het is geen bijzondere gave waar mensen mee zijn gezegend. Door het sturen van de energie activeren we het zelf-helende vermogen van het lichaam.


Een Reiki behandeling geeft mensen een goed gevoel, alsof je lekker in de natuur zit te genieten van de zon met een warm briesje en op de achtergrond een kabbelend beekje met golven van energie.


De behandeling kan door iedereen anders ervaren worden. De ene voelt de energie als warmte of trillingen, de ander ziet de energie in kleuren en weer een ander merkt hier weinig van maar geeft zich over aan het vertrouwen. De Reiki behandeling kan op afstand gegeven worden.


• Sedona methode
De Sedona is een methode om oude pijn, patronen, afweermechanismen en niet-helpende emoties los te laten. er wordt als het ware laagje voor laagje afgepeld tot we aan de kern zijn, als een soort ui. Deze methode wordt gebruikt om je te ondersteunen bij het loslaten van zaken op een diep niveau, zodat jij weer vanuit je essentie kan leven. Bij het loslaten ga je er vanuit dat je niet je denken, gevoelens, overtuigingen, patronen, of lichaam bent. Je bent veel meer dan dat. Heel veel meer. Je bent het oneindige, het alles. Degene die je werkelijk bent, is eigenlijk altijd blij. Eén van de uitgangspunten om te kunnen loslaten is dat het hier en nu bestaat. Je verleden bestaat uit verhaaltjes. Deze komen vast te zitten in je hoofd en gaan vaak een eigen leven leiden. Net zoals verhaaltjes in de toekomst vaak een eigen leven gaan leiden, ook die zijn niet echt. Met de Sedona methode ga je er naar streven dat jij niet degene bent die de verhaaltjes IS, maar die verhaaltjes HEEFT.


Vaak stoppen we het weg als we iets vervelends hebben meegemaakt wat een negatieve stemming achterlaat, of we gaan er mee vechten. In alle gevallen zal het niet weg gaan omdat je er mee bezig bent, je bent weerstand aan het bieden aan ets wat je niet wil hebben. Daardoor blijft het juist bestaan en wordt het verhaal in je hoofd steeds groter en groter. Maar weet dat het goed is als je er mee aan het vechten bent, want iets wat er niet is daar kun je het gevecht niet mee aan om deze te overwinnen.


Dat wat je hebt wat je niet wil hebben, kun je loslaten met de Sedona-Methode. Ben jij zover om los te laten?• Klankschalen
Een heerlijke, prachtige methode om verdieping te geven aan een behandeling. De klankschaal kan ingezet worden om blokkades los te trillen die dus vast zitten in je lichaam.


Wat is het effect van een klankschaal?
De klank van een klankschaal doordringt ons hele lichaam. Iedere cel wordt bereikt met het gebruik van een klankschaal. alle weefsels en organen worden aangetrild en kunnen zo weer in balans geraken met de rest van ons lichaam. Klankschalen krijgen ook steeds meer bekendheid, worden steeds vaker ingezet zowel bij behandelingen als bij een massage om spanningen en blokkades effectiever te kunnen behandelen.
Klankschalen kunnen jou helpen om beter in balans te komen met jezelf en je omgeving. Ze werken in op onze geest, lichaam en ziel. De trilling van de klankschaal heeft een krachtige uitwerking op jou. Er zal iets gebeuren met je, alsof er iets opengaat waardoor de spanning weg kan.


Voor wie is de klankschaal geschikt?
De klankschaal werkt ondersteunend bij één van de volgende klachten:  • rugpijn

  • hoofdpijn

  • astma / eczeem / allergie

  • depressie

  • vermoeidheid / burn-out / M.E.

  • concentratiestoornissen

  • slapeloosheid

  • stress

  • blokkades

  • vervuilde aura


Hoe is dat bij jou?
Met warme groet, Marianne


Holistisch Energetisch Therapeut (o.a. Reiki behandelingen)
Holistisch masseur (met als specialisatie Reuma- en Oncologie massage)
Holistisch sportcoach (small group training)
Gezondheidscoach (gericht op angst- en stress beheersing, wellness en voeding)
Sportinstructeur (groepsverband en personal training)
Mind-Walk® trainer (groepsverband, personal coaching en voor bedrijven)


Praktijk: Coach Marianne
Bikkelen 2a
6658 AS, Beneden-Leeuwen
W: www.coachmarianne.info
W: www.holisticflow.nl
E: praktijkmarianne@outlook.com
T: 06-50280832Als eerst op de hoogte?
Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief en je bent als eerst op de hoogte van het laatste nieuws.