06-11-2020 1 min. Rinie van Haren

Echte Bakker Thomassen behaalt met amandelstaaf finale

Thomassen, De Echte Bakker uit Beneden-Leeuwen scoort 5 sterren met roomboter amandelstaaf

Beneden Leeuwen– Thomassen, De Echte Bakker heeft een prachtig resultaat behaald bij de landelijke roomboter amandelstavenkeuring van het Echte Bakkersgilde. De amandelstaaf van Thomassen werden door de onafhankelijke vakjury als ‘uitmuntend’ beoordeeld en kreeg de maximale 5 sterren.

Vakmanschap

Nu het eind van het jaar nadert begint het te zinderen in de bakkerij. De seizoen specialiteiten mogen weer gemaakt worden; speculaas, chocoladeletters, en ook de roomboter amandelstaven en letters. Omdat deze producten niet dagelijks gebakken worden moeten de bakkers de slag weer even te pakken krijgen. Jelle Thomassen: “Dat is precies de reden waarom we meedoen aan de competitie van het Gilde. Daarbij sturen we een product in, dat wordt gekeurd door deskundige keurmeesters die vooral kijken of het proces goed verlopen is. Door deze geweldige beoordeling behoren we tot de 9 finalisten. Volgende week zal beslist worden of we ons mogen bekronen tot de beste van Nederland!’

Specialiteiten verbeteren

Thomassen is aangesloten bij het Echte Bakkersgilde. Dit Gilde heeft productkwaliteit hoog in het vaandel staan en naast de verplichte periodieke productkeuringen organiseert het Gilde extra keuringen / competities. Het doel is de kwaliteit van verschillende specialiteiten waaronder de roomboteramandelstaaf, te verhogen. Echte Bakkers sturen hun producten in en ontvangen tips om verbeteringen te behalen.


Als eerst op de hoogte?
Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief en je bent als eerst op de hoogte van het laatste nieuws.