16-10-2020 2 min. Rinie van Haren

Onthulling details van Hyundai i20 N

• Hyundai i20 N brengt sensaties racing naar gamma Hyundai i20 • Geïnspireerd op Hyundai i20 WRC: Hyundai i20 N biedt sportieve rijervaring in elk opzicht • Compromisloos en krachtig design versterkt door features uit autosport

7 oktober 2020 – Hyundai licht een tipje van de sluier op over zijn nieuwste high-performance model, de Hyundai i20 N. Deze supersportieve versie van de nieuwe Hyundai i20 is geïnspireerd op de i20 WRC waarmee Hyundai deelneemt aan het wereldkampioenschap rally’s.

Met de Hyundai i20 N breidt Hyundai het gamma sportieve modellen in Europa – dat ook de Hyundai i30 N en de Hyundai i30 Fastback N omvat – verder uit. Natuurlijk biedt ook de nieuwe Hyundai i20 N hoogstaande prestaties en dynamische technologische innovaties om te voldoen aan de wensen van liefhebbers van sportief rijden.

Het dynamische design van de Hyundai i20 N is gebaseerd op Hyundai’s nieuwe designtaal, Sensuous Sportiness, waarmee de auto een krachtige uitstraling heeft gekregen. Het front wordt gedomineerd door een grote luchtinlaat voor de koeling van de turbomotor en de remmen. De specifieke, matgrijs gespoten 18-inch velgen, de remklauwen met N-logo en de speciale dorpels accentueren zijn sportieve kwaliteiten. De opvallende achterspoiler verbetert de aerodynamica, zodat de Hyundai i20 N op elk wegdek en onder alle weersomstandigheden optimaal rijplezier biedt.

Natuurlijk is ook de nieuwe Hyundai i20 N uitgevoerd in het kenmerkende Performance Blue van het Hyundai N-label. Optioneel is de kleur Phantom Black voor het dak leverbaar. Behalve de kleur Performance Blue geven ook de rode accenten op de carrosserie uitdrukking aan het sportieve DNA van de Hyundai i20 N.

Meer informatie over de nieuwe Hyundai i20 N volgt binnenkort.


Bekijk alle 2 foto's

Als eerst op de hoogte?
Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief en je bent als eerst op de hoogte van het laatste nieuws.