03-04-2015 2 min. Patrick van Haren

Sonja Been exposeert in gemeentehuis

Sonja Been exposeert in gemeentehuis

Abstract in acryl, werk van Sonja Been

Los laten van wat moet, intuïtief, zonder vooropgezet doel. Kijken wat er gebeurt met kleuren en structuren, dat is de manier van schilderen van Sonja Been. Abstract prikkelt de fantasie, iedereen heeft andere associaties en hoe langer je kijkt, je ontdekt steeds iets nieuws, zo is haar mening.

Sonja Been: ‘Het is een proces van ontspanning en spanning. Ontspanning: niets moet; spanning: wat gebeurt er. Meestal komen er ronde vormen en gebogen lijnen uit voort, als in de natuur, muziek en de mens. Mijn inspiratiebron is dan ook de natuur en de mens, maar ook muziek is een belangrijke bron.’

Sonja Been

Door acrylverf, soms olieverf, krijt en inkt te combineren met natuurlijke materialen als schors, zand, papier en vezels van wol, zijde, katoen, vlas en touw ontstaan er spannende structuren.
Op reis verzamelt Sonja zand uit allerlei streken. Verrassend zijn de verschillende structuren en kleuren. Ook mossen, zeewier, gedroogde bladeren, schelpen etc. zijn uitstekende materialen om structuur te creëren. Kortom de mogelijkheden zijn eindeloos.

Sonja vertelt: ‘In 1999 ben ik naar aanleiding van een cursus kleurenpsychologie gaan schilderen. Daarna heb ik nog diverse cursussen en workshops gevolgd bij verschillende docenten. Door ieder van hen werd mijn technische kennis weer op een andere manier verrijkt. Toch blijft het belangrijk je door je gevoel te laten leiden. Sinds vorig jaar woon ik in Wamel en heb het hier erg naar mijn zin. De ruimte en de hartelijkheid van de Maas en Walers waardeer ik enorm.’

Sonja Been

Kom ook eens kijken naar de werken van Sonja Been in het gemeentehuis. U bent van harte welkom.
Tot en met eind juni 2015 is haar werk te zien in het gemeentehuis van West Maas en Waal, Dijkstraat 11 te Beneden-Leeuwen. Op maandag tussen 8.30 uur - 19.00 uur, op dinsdag, woensdag en donderdag tussen 8.30 uur - 17.00 uur en op vrijdag tussen 8.30 uur - 13.00 uur.

Voor meer informatie kunt u kijken op de website: www.sonjabeen.nl

Sonja Been


Als eerst op de hoogte?
Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief en je bent als eerst op de hoogte van het laatste nieuws.