18-09-2020 2 min. Rinie van Haren

Stoottroepenherdenking via livestream te volgen

De tweede zondag van oktober staat in Beneden-Leeuwen al 75 jaar in het teken van de Stoottroepenherdenking. Vanwege de huidige regelgeving rondom Covid 19 zijn er maatregelen genomen om toch een aangepaste herdenking te kunnen houden, echter zonder publiek. Enkele genodigden zullen aanwezig zijn om een toespraak te houden of een krans te leggen. Om toch alle belangstellenden in de gelegenheid te stellen de herdenking op afstand te kunnen beleven zal dit jaar via livestream de gehele herdenking te volgen zijn via internet.

Kijk thuis naar de herdenking

Een samenwerkingsverband van Beelden uit de Regio en Blik op Beneden-Leeuwen zal zorgen voor het opnemen en uitzenden van de gehele herdenking. Het bestuur van de Stichting Herdenking Gesneuvelde Stoottroepers doet dit jaar een geheel tegenstrijdig beroep op onze inwoners om vooral thuis te blijven en niet naar de herdenkingskapel te komen. ‘De huidige omstandigheden laten dit jaar geen ruimte om met veel mensen bijeen te zijn voor de herdenking. Het is jammer dat juist deze 75ste herdenking met een sober en aangepast programma moet plaatsvinden, maar de veiligheid en gezondheid mogen in geen geval in het geding komen door deze bijeenkomst’, aldus voorzitter de heer de Kruiff van de stichting SHGS.

Link livestream

De link waarop de herdenking op zondagmiddag 11 oktober vanaf 13.50 uur te zien zal zijn staat onderaan dit artikel vermeld. We stellen het zeer op prijs als u deze link zoveel als mogelijk wilt delen en verspreiden aan hen die de herdenking digitaal willen bijwonen. www.blikopbeneden-leeuwen.nl/livestream


Als eerst op de hoogte?
Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief en je bent als eerst op de hoogte van het laatste nieuws.